Hlavní obsah

Jágr udělá 50 nebo 60 bodů za sezónu, je si jist Pronger

Hokejový veterán Chris Pronger, jeden z tahounů Philadelphie v zámořské NHL, se těší na nový ročník, do něhož v dresu Flyers zasáhne i Jaromír Jágr. Ten v průběhu soutěže oslaví čtyřicítku, ale to ho podle Prongera nezastaví. Šestatřicetiletý obránce Pronger je přesvědčen, že Jágr potvrdí svou kvalitu a po návratu za oceán získá 50 až 60 kanadských bodů.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Pronger Jágrovi věří. Nasbírá 60 bodů, říká obránce.

Článek

V poslední zámořské sezóně získal Jágr úctyhodných 71 bodů. Pro řadu hráčů skvělé číslo, pro Jágra čtvrtý nejnižší zisk za celou kariéru v NHL. Nejmenší počet bodů získal jako úplný zelenáč ve své první sezóně, tehdy jich bylo 57. O rok později se už vyšplhal na 69, během výlukou zkrácené sezóny 1994-95 pak nasbíral 70 bodů. V posledních třech sezónách za mořem Jágrův bodový zisk spadl ze 123 bodů přes 96 na zmiňovaných 71 bodů.

Flyers při letních přestupech přišli o 127 branek a 282 bodů, ale Pronger věří, že Jágr pomůže mezeru zacelit, spolu s rostoucími hvězdami celé NHL Claudem Girouxem a Jamesem van Riemsdykem. „Odchod Mika Richardse, Jeffa Cartera a Ville Leina nás bude hodně bolet, ale nechceme se v nové sezóně přetahovat v gólových dostizích a hrát utkání s výsledkem 8:7, místo toho budeme sázet na našeho brankáře Ilju Bryzgalova a obranu,“ uvedl Pronger.

S Prongerem Jágr hovořil těsně předtím, než se Letcům upsal. „Říkal mi o týmu a o tom, jak klub funguje. Jsem rád, že budu hrát ve stejném dresu a nebudu se s ním na ledě potkávat jako soupeř,“ smál se Jágr.

Reklama

Související témata: