Hlavní obsah

Rozpis přípravných zápasů NHL, Jágrova Philadelphia začne koncem září

PRAHA

Spoustu možností budou mít letos hokejoví fanoušci z Evropy vidět na vlastní oči opěvované kluby z NHL. Čtyři americké celky - Anaheim Ducks, Buffalo Sabres, Los Angeles Kings, a New York Rangers sehrají v Evropě před začátkem nového ročníku NHL celkem sedm přípravných utkání. Rozpis přípravy znají i ostatní kluby NHL a mimo jiné z ní vyplývá, kdy by měl Jaromír Jágr poprvé obléknout dres Philadelphie.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejista Jaromír Jágr

Článek

Philadelphia Flyers, s kterými Jágr nedávno podepsal roční kontrakt, hrají svůj první přípravný zápas večer 20. září v Torontu proti místním Maple Leafs. Domácím fanouškům "Letců" se může český veterán poprvé představit opět proti Torontu jen o den později, ve středu 21. září.

Přípravné zápasy týmu Philadelphia Flyers:
20.9.Toronto - Philadelphia
21.9.Philadelphia - Toronto
22.9.Philadelphia - Detroit (v Londonu, Ont.)
23.9.Detroit - Philadelphia
26.9.Philadelphia - NY Rangers
29.9.Philadelphia - New Jersey
1.10.New Jersey - Philadelphia

Velmi očekáváný bude určitě i první zápas týmu Winnipeg Jets, kam se NHL vrací po 15 letech. V roce 1996 se ale klub přestěhoval do Arizony a stal se z něj Phoenix Coyotes. Nyní se však do Winnipegu přemístil americký klub Atlanta Thrashers a je z něj opět Winnipeg Jets. První zápas obnoveného celku se uskuteční 20. září ve střetnutí s Columbusem.

Čtyři týmy NHL se ukáží fanouškům v Evropě a dočkají se i příznivci z České republiky, kam 29. září k zápasu s pražskou Spartou zavítají New York Rangers. Ti budou mít hodně nabitý program, předvedou se totiž ještě ve švédském Göteborgu (30.září), slovenské Bratislavě (2.října), a švýcarském Zugu (3.října).

Dva týmy NHL uvidí fanoušci v Německu. V úterý 4. října nastoupí v Hamburku domácí tým proti Los Angeles Kings a v Mannheimu místní klub proti Buffalo Sabres. Ve stejný den se představí Anaheim Ducks ve finských Helsinkách proti známému Jokeritu.

Přípravné zápasy týmů NHL v Evropě:
Čtvrtek 29. září:
Sparta Praha - New York Rangers
Pátek 30. září:
Frölunda Indians - New York Rangers
Neděle 2. října:
Slovan Bratislava - New York Rangers
Pondělí 3. října:
EV Zug - New York Rangers
Úterý 4. října:
Jokerit Helsinky - Anaheim Ducks, Hamburg Freezers - Los Angeles Kings, Adler Mannheim - Buffalo Sabres

Reklama