Hlavní obsah

Jágra je lepší mít v týmu, usmál se Meszároš, spoluhráč z Philadelphie

Jaromír Jágr a Philadelphia se stalo tématem, které je po jejich spojení živeno postřehy a komentáři. Většinou jde o souhlasné kývání hlavy a uznávání kvalit českého reprezentanta. Naposledy se k Jágrovu comebacku do NHL vyjádřil obránce Letců Andrej Meszároš, který je rád, že 68 bude mít na své straně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejista Jaromír Jágr

Článek

„Jednoznačně bude posilou, i v Rusku patřil k hvězdám ligy. Na posledním mistrovství světa ukázal, že je stále výborným hráčem,“ citoval sport.sk slovenského obránce, který bude patřit mezi pár zadáků ligy, kteří nebudou muset bránit devátého nejproduktivnějšího hráče historie NHL.

"Přesně. Hrát proti němu je nesmírně náročné, je lepší, když ho máme v týmu,“ přiznal s úsměvem Meszároš.

S příchodem Jágra bude Philadelphia pod větším drobnohledem. Ambiciózní mužstvo posílil hráč, který v NHL často zvedal diváky ze sedaček. A Jágr přiznal, že nechce hrát v NHL druhé housle, věří, že Letci mohou vyhrát Stanley Cup. „Už minulý rok jsme ho chtěli, ale nevyšlo to, proto věřím, že teď se nám to podaří,“ pověděl slovenský obránce, který bude u nového startu devětatřicetiletého českého forvarda. Ten po třech letech opustil ruskou Sibiř a balí směr Amerika.

Chris Pronger v dresu Philadelphiefoto: ČTK/AP

„V NHL odehrál sedmnáct let, k tomu tři roky u nás. To už je dohromady dvacet let v profesionálním hokeji, takže si myslím, že to bude jeho poslední sezóna,“ nechal se slyšet Leonid Poležajev, Gubernátor omské oblasti. Právě zde Jágr poslední tři roky odehrál. Omsk chtěl svoji hvězdu udržet, ale neuspěl. „Člověk chce zakončit kariéru tam, kde předtím strávil mnoho let,“ řekl k odchodu Anatolij Bardin, generální manažer Omsku.

Jedni smutní, druzí budou u historického okamžiku. „Byl jsem naprosto nadšený, když jsem zjistil, že se rozhodl pro Philadelphii. Je úžasné, že se potkáme v jednom klubu,“ rozplýval se reprezentant Jakub Voráček.

Jágr se nyní připravuje na Kladně, kde dohlíží i na tým, kde je většinovým vlastníkem. Až odletí do Ameriky, všichni budou bedlivě sledovat jeho výkonnost. „Můžeme od něj očekávat padesát až šedesát bodů,“ hodil do placu jeho nový spoluhráč Chris Pronger. Uvidíme...

Reklama