Hlavní obsah

Nechceme Crosbyho na vedlejší koleji, je tváří NHL, podpořil hvězdu Stamkos

PRAHA

Je soupeřem, přesto mu vadí, že sok je mimo hru. Tak na dálku reaguje Steven Stamkos z Tampy Bay na stále nekončící a smutný příběh. NHL stále čeká, jaký směr nabere zdravotní stav superstar z Pittsburghu. Kapitán Sidney Crosby a jeho návrat po otřesu mozku, to je otázka, která s blížícím se startem nového ročníku zámořské soutěže nabírá na obrátkách.

Foto: ČTK/AP

Sidney Crosby se usmívá, stihne začátek další sezóny NHL?

Článek

„Je obtížné vidět Crosbyho na vedlejší koleji, my ho potřebujeme, on je tváří NHL. Doufám, že všechno dobře dopadne,“ citoval Stamkose hockeynews.com.

Agent kanadského reprezentanta se mezitím snažil potlačit zvěsti, že hvězda Tučňáků přerušila tréninkový proces, že nebude v pořádku na přípravný kemp, který startuje v polovině příštího měsíce. „Program byl upraven,“ sdělil Pat Brisson.

Crosby se neobjevil v zápase od 5. ledna, tehdy byl naražen na mantinel. Vše změnil hit od Victora Hedmana z Tampy. Nikdo netušil, že se začal psát příběh návratu - nenávratu a spekulací.

Steven Stamkos (vlevo) z Tampy.foto: Reuters/Mike Carlson

„Je děsivé, kolik otřesů mozků tu bylo za posledních pár let,“ řekl také Stamkos. „Jako hráčský kolega chci zabránit takovým věcem."

"Sidney je skvělý hráč a skvělý vyslanec tohoto sportu. Doufejme, že bude do začátku sezóny na sto procent v pořádku,“ přidal se i Andrew Cogliano, centr Anaheimu.

V zámoří není hokejový fanoušek, který by neznal anabázi kanadské star. Objevují se zprávy, které straší černými vizemi. Proti nim se staví ty z klubu, které jdou opačným směrem. Minulý týden generální manažer Pittsburghu Ray Shero řekl, že Crosby přes léto udělal pokroky. K šancím ohledně návratu se ale nechce vyjadřovat dříve než 17. září. To je datum, kdy započne tréninkový kemp. Ukáže se Crosby, otevře dveře šatny?

„Soustředění je za tři týdny, je předčasné spekulovat. Pokud vím, kemp ještě nezačal,“ ukončil debatu Brisson.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články