Hlavní obsah

Hvězda Bostonu Savard si už po otřesech mozku hokej nezahraje

Hokejový útočník Marc Savard z Bostonu už se s největší pravděpodobností nikdy na ledě neobjeví. Dvojnásobný účastník Utkání hvězd NHL trpí následky po otřesech mozku. Kvůli dvěma otřesům během deseti měsíců odehrál v minulé sezóně v dresu pozdějších vítězů Stanley Cupu pouze 25 zápasů.

Článek

Generální manažer Bruins Peter Chiarelli listu Boston Globe řekl, že se Savard určitě v září nezapojí do přípravného kempu před sezonou NHL. "Na základě toho, co vidím, co jsem slyšel a co mi bylo řečeno, je velmi nepravděpodobné, že by Marc ještě někdy hrál. Samozřejmě, vzhledem k nepředvídatelnosti jeho zranění je vždycky nějaká šance, ale je téměř minimální," dodal Chiarelli.

Čtyřiatřicetiletý Savard byl v době své největší slávy považován za jednoho z nejlepších centrů NHL, jeho kariéru však ovlivnilo několik otřesů mozku. Opravdu vážný problém pro něj znamenal střet s Mattem Cookem z Pittsburghu, po jehož zákroku loktem do hlavy zůstal v březnu 2010 ležet v bezvědomí na ledě.

Ottawský rodák Savard pak vynechal začátek minulé sezóny a vrátil se na 25 zápasů, než ho letos v lednovém duelu proti Coloradu trefil bývalý spoluhráč Matt Hunswick. Ukončil tak nejspíš Savardovu kariéru. Ten pak mohl pouze sledovat cestu svých spoluhráčů za Stanley Cupem a sám si den s pohárem užil.

Savard odehrál v NHL za Bruins, New York Rangers, Calgary a Atlantu 807 zápasů, v nichž nasbíral 207 gólů a 499 asistencí. V Bostonu má smlouvu do roku 2017.

Reklama

Související témata: