Hlavní obsah

Columbus prodloužil s ruským bekem Tjutinem smlouvu o šest let

COLUMBUS

Vedení hokejistů Columbusu podepsalo v zámořské NHL nový šestiletý kontrakt s ruským zadákem Fjodorem Tjutinem. Smlouva na celkem 27 miliónů dolarů vstoupí v platnost po nadcházející sezóně, v níž Tjutinovi vyprší dosavadní čtyřletý kontrakt, v jehož posledním roce si vydělá přes 2,8 miliónu dolarů.

Článek

Osmadvacetiletý Tjutin, jehož si do NHL vybrali jako čtyřicátého v pořadí draftu 2001 Rangers, hájí dres Blue Jackets od ročníku 2008/09, před nímž přišel právě z New Yorku. Za tři sezony vynechal pouze čtyři zápasy základní části a ve 242 odehraných duelech zaznamenal 93 kanadských bodů za 22 branek a 71 asistencí.

"Poté, co jsme během letošního léta podepsali Jamese Wisniewského, by nedávalo příliš smysl nechat Fjodora příští léto odejít, když chceme vybudovat dobrou obranu. A Fjodor, který je všestranným bekem, je toho velkou součástí; od okamžiku, kdy jsme ho přivedli, byl naším nejlepším obráncem. Jsme rádi, že jsme se dohodli na tak dlouho," uvedl generální manažer klubu Scott Howson.

Tjutin dosud nastoupil v prestižní lize do 492 utkání základní části a připsal si 159 bodů díky 37 gólovým zásahům a 122 přihrávkám. V play-off přidal 28 startů a devět nahrávek.

Reklama