Hlavní obsah

Sýkora s Eliášem zařídili výhru New Jersey, Jágr znovu nehrál

Pět českých hokejistů se střelecky prosadilo ve středečních přípravných zápasech na nový ročník NHL. O výhře New Jersey 2:1 v prodloužení nad New Yorkem Rangers rozhodli v Albany Petr Sýkora a Patrik Eliáš. Za Philadelphii, která stejně jako v úterý nastoupila ještě bez české hvězdy Jaromíra Jágra, se při domácí porážce s Torontem 2:4 zapsal mezi střelce osmnáctiletý útočník Tomáš Hyka.

Foto: Mike Groll, ČTK/AP

Patrik Eliáš (vlevo) oslavuje se spoluhráči z New Jersey vítězný gól v přípravném duelu s NY Rangers.

Článek

Prohře Washingtonu 3:4 v prodloužení na ledě Columbusu nezabránil gólem a asistencí zkušený zadák Roman Hamrlík. Útočník Jiří Hudler na ledě Pittsburghu snížil ztrátu Detroitu na začátku závěrečné třetiny na 2:3 a tento stav se už do konce zápasu nezměnil.

Čtyřiatřicetiletý Sýkora, který se v kempu Devils uchází o smlouvu a snaží se o návrat do NHL, ukázal své střelecké umění ve 12. minutě, kdy překonal gólmana Henrika Lundqvista. Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru mohl v Albany zavzpomínat, jak si v 90. letech na prahu své zámořské kariéry v dresu tamních River Rats v nižší AHL také říkal o stabilní místo v kádru New Jersey.

Za Rangers, kteří se za týden představí v přípravném duelu v pražské Tesla Areně proti Spartě, vyrovnal v 56. minutě Dale Weise. Po 45 sekundách nastavení rozhodl o vítězství Devils Eliáš.

Jágr zřejmě až v pátek 

Ve Philadelphii se stále čeká na první vystoupení Jaromíra Jágra, ke kterému by mělo dojít až v pátek na ledě Detroitu. Se stejným soupeřem hrají Flyers také dnes v kanadském Londonu, ale tam česká hvězda kvůli problémům s vízem hrát nebude.

Zajímavý obrat v tomto týdnu zažil mladoboleslavský odchovanec Hyka, který je u Flyers na zkoušce. Nejdříve byl už na cestě na letiště, aby zamířil do svého týmu v juniorské QMJHL Gatineau Olympiques, ale po telefonátu generálního manažera Paula Holmgrena se vrátil do týmu. Za šanci se Hyka odvděčil trefou v 38. minutě na 1:2.

"Jsem šťastný a doufám, že dám gól i v dalším zápase," řekl Hyka serveru phillyburbs.com a ke svému návratu do týmu po předchozím škrtu dodal: "Bylo to bláznivé. Doufám, že tady teď vydržím," dodal nedraftovaný český útočník.

Premiéru v dresu Flyers si odbyl gólman Ilja Bryzgalov, který v létě podepsal devítiletý kontrakt na 51 miliónů dolarů. Na ledě jej přivítal bouřlivý aplaus fanoušků, výkon ruského brankáře ale příliš oslnivý nebyl. "Podpora fanoušků je neuvěřitelná. Se svým výkonem ale spokojený být nemůžu," poznamenal Bryzgalov po utkání. "Nechytal špatně. Potřebujeme spíš zlepšit hru v defenzivě," doplnil kouč Flyers Peter Laviolette.

Reklama

Související témata: