Hlavní obsah

Philadelphia hrála opět bez Jágra, na jeho spoluhráče přiletěl banán

PRAHA

Ani osm sérií samostatných nájezdů nestačilo hokejistům týmu Philadelphia Flyers, aby se dočkali výhry v přípravném utkání proti Detroitu. V kanadském Londonu prohráli nakonec 3:4 a po třech přípravných zápasech před novou sezónou mají bilanci jedné výhry a dvou porážek. Potřetí v řadě chyběla v sestavě Flyers hvězdná posila Jaromír Jágr, český veterán by měl poprvé nastoupit v páteční odvetě v Detroitu.

Foto: Shaun Best, Reuters

Hokejisté Philadelphie

Článek

Stínem čtvrtečního přípravného zápasu v Londonu byla situace před samostatným nájezdem, ke kterému se postavil útočník Philadelphie černé pleti Wayne Simmonds. V okamžiku, kdy se hráč, jenž svým gólem v závěru třetí třetiny vyrovnával na 3:3, rozjížděl proti brankáři Detroitu Pearcovi, přistál u jeho bruslí banán.

"Nevím, jestli to mělo něco dělat s faktem, že jsem černý," říkal po zápase rodák z Toronta. "Doufám, že ne. Nicméně, když jste černoch, tak s podobnými věcmi tak nějak počítáte a naučíte se s tím žít," dodal Simmonds, který přiznal, že jej událost při nájezdu vyvedla z rovnováhy.

Další hráč Philadelphie Jody Shelley dostal za tvrdý zákrok zezadu na Darryla Boyceho v přípravném zápasu s Torontem desetizápasový trest. Přijde tak o zbytek přípravných duelů a o pět úvodních utkání základní části nové sezony NHL.

Salák neinkasoval

V dalším přípravném utkání se gólově prosadil český útočník Michael Frolík z Chicaga. Frolík otevřel v 31. minutě skóre zápasu proti Pittsburghu, ale Blackhawks v závěrečné třetině zápas ztratili, když inkasovali čtyři branky.

Gólman Alexander Salák za Chicago odchytal první polovinu zápasu a kryl všech osm střel Penguins. Raye Emeryho, který jej nahradil, překonali v závěrečné třetině dvakrát Jordan Staal, Matt Cooke a Tyler Kennedy.

Dvěma asistencemi se podílel na vítězství Dallasu nad Coloradem útočník Tomáš Vincour, který připravil dvě trefy pro Coltona Scevioura. Ten v polovině úvodní třetiny vyrovnal na 1:1 a pak v 30. minutě získal pro Stars vedení. Vzápětí sice Colorado vyrovnalo, ale Dallas rozhodl třemi góly v závěrečném dějství.

Philadelphia - Detroit 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0), hráno v Londonu
Branky: 38. Van Riemsdyk, 58. Carle, 60. Simmonds - 47. a rozhodující sam. nájezd White, 12. Helm, 36. Filppula (Kindl).
Pittsburgh - Chicago 4:1 (0:0, 0:0, 4:0)
Branky: 42. a 60. J. Staal, 51. Cooke, 55. Kennedy - 31. Frolík. Brankář Alexander Salák odchytal za Chicago první polovinu zápasu, kryl všech osm střel a měl úspěšnost 100 procent.
St. Louis - Minnesota 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka: 37. Peters.
Dallas - Colorado 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Branky: 11. a 30. Sceviour (na obě Vincour), 41. Benn, 53. Eriksson, 59. Ott - 7. Barrie, 33. B. Malone.
Edmonton - Vancouver 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky: 40. Eberle - 13. Nolan, 40. Duco.

Reklama

Související témata: