Hlavní obsah

Modano se rozloučí s NHL jako hráč Dallasu, narychlo podepíše smlouvu

Hokejový útočník Mike Modano ukončí kariéru v NHL jako hráč Dallasu. S klubem, v kterém s výjimkou minulé sezony v Detroitu působil od svého vstupu do slavné soutěže, uzavře kvůli tomu v pátek smlouvu. Nejproduktivnější Američan v historii NHL za Minnesotu North Stars a po přestěhování organizace za Dallas odehrál celkem 20 sezon.

Foto: stars.nhl.com

Mike Modano vyhlíží svou další budoucnost

Článek

Stars s ním uzavřou symbolický kontrakt s ročním platem 999.999 dolarů dnes na tiskové konferenci, kde Modano svůj konec kariéry oficiálně oznámí. Hráči, který nosil číslo 9, ale z této částky na konto nic nepřijde. Následně totiž pošle na vedení NHL oficiální dokumenty o konci své aktivní činnosti.

"Mike Modano bude vždy tváří našeho klubu. Znamená hodně pro naši organizaci a všechny naše fanoušky," řekl generální manažer Dallasu Joe Nieuwendyk.

Naposledy Mike Modano oblékal dres Detroitufoto: ČTK/AP

"Chtěli jsme mu dát možnost, aby skončil jako hráč Dallasu. Mike dával hokeji své srdce a duši přes třicet let. Celý klub a také vedení NHL mu chce poděkovat za jeho oddanost," doplnil Nieuwendyk.

Jednačtyřicetiletý Modano končí v NHL s 1499 zápasy na kontě, nasbíral v nich 1374 bodů za 561 branek a 813 asistencí. V play off si připsal vítěz Stanleyova poháru z roku 1999 ve 176 duelech 146 bodů za 58 tref a 88 přihrávek.

Reklama

Související témata: