Hlavní obsah

Buffalo poslalo českého útočníka Kotalíka na farmu do Rochesteru

BUFFALO

Český hokejový útočník Aleš Kotalík byl poslán z Buffala na farmu do Rochesteru do nižší AHL. Spolu s ním putoval do záložního týmu i obránce Shaone Morrisonn a Sabres tím vyřešili svůj problém s platovým stropem. Oba hokejisty Buffalo nejdříve zařadilo na listinu volných hráčů, ale tam si je žádný jiný klub do pondělka nevybral.

Foto: Jimmy Jeong, ČTK/AP

Aleš Kotalík opět putuje na farmu.

Článek

Kotalík, jehož Buffalo získalo v červnu z Calgary spolu s obráncem Robynem Regehrem a volbou v druhém kole draftu v příštím roce za beka Chrise Butlera a forvarda Paula Byrona, má ještě rok platný kontrakt s příjmem tři miliony dolarů. Morrisonn má smlouvu s ročním platem 2,075 milionu dolarů.

Oba budou brát stejnou částku i v případě pobytu v AHL, ale Buffalu se nebudou započítávat do platového stropu. Sabres se snažili vyřešit situaci i trejdy, ale to se jim nepovedlo a až po tomto kroku se dostali pod povolenou hranici 64,3 milionu dolarů. Jako jediný nad ní v současnosti zůstává s 65,1 milionu dolarů Washington.

Farma už v minulé sezóně

Kotalík se ocitl v nižší AHL už v minulé sezoně při působení v Calgary. Teď jej stejná situace potkala i v klubu, který jej v roce 1998 draftoval v šestém kole a v němž dvaatřicetiletý bronzový medailista z olympijských her 2006 v Turíně strávil své nejlepší roky v NHL.

V Buffalu působil Kotalík od roku 2001 a v prvních dvou sezónách také bojoval o stálé místo na farmě v Rochesteru. V březnu 2009 jej Sabres vyměnili do Edmontonu, kde dohrál sezonu. Následně podepsal jako volný hráč tříletou smlouvu na devět milionů dolarů s New Yorkem Rangers. Tam se mu nedařilo stejně jako v Calgary, kam zamířil loni v únoru.

V NHL odehrál Kotalík celkem 542 zápasů a nasbíral 284 bodů za 136 gólů a 148 přihrávek. V 34 duelech play off přidal šest branek a devět asistencí.

Buffalo poslalo do Rochesteru patnáct hráčů a v kádru zůstává 25 hokejistů. Před odletem do Evropy čeká Sabres ještě v pátek přípravný zápas s Washingtonem. Pak už se představí 4. října v Mannheimu proti tamnímu celku Adler, v pátek 7. října zahájí sezonu NHL v Helsinkách proti Anaheimu a o den později se představí v Berlíně proti Los Angeles. Žádný český hokejista na soupisce Sabres nezůstal.

Reklama

Související témata: