Hlavní obsah

VIDEO: Jágr napřáhl a rozpůlil hokejku o branku. Ale vystřelil Letcům výhru

PRAHA

A jede dál. Jaromír Jágr v přípravných zápasech v Americe chytá formu. Nastoupil do třech utkání a ve všech dal o sobě vědět. Naposledy rozhodl o výhře Philadelphie nad New Jersey, když proměnil přesilovou hru. A to s takovou razancí, že o branku rozpůlil hokejku.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Jaromír Jágr (vlevo) se raduje se svými spoluhráči z Philadelphie Waynem Simmondsem (uprostřed) a Andrejem Meszárosem.

Článek

Devětatřicetiletý Jágr se pohyboval před brankářem, poté si sjel k tyčce a čekal na přihrávku, ta přišla. Žabička, nápřah, gól, zlomená hůl, zahozená hůl, radost, úsměvy se spoluhráči a ovace fanoušků vestoje. Využitá přesilovka a stav 2:1.

„To mužstvo mu sedí. Pořád to tam má. Je docela úžasné ho vidět po tolika letech v lize,“ nerozpakoval se říci Martin Brodeur, brankář New Jersey.

Jágr vstřelil čtvrtý gól ve třetím utkání, dosáhl také na dvě asistence. Dvakrát byl vyhlášen první hvězdou zápasu, naposledy druhou.

Philadeplhia i s kapitánem 

Letní posila Flyers se vrací do nejslavnější ligy po třech letech v Rusku a zatím může být spokojena. V premiéře proti Detroitu patřil Jágrovi vítězný gól, připsal si i přihrávku. Ve druhém utkání vstřelil dva góly Rangers a dosáhl i na jednu asistenci. Třetí jeho představení přineslo rozhodující trefu proti New Jersey.

„Je neuvěřitelné, jak se dokáže rychle uvolnit,“ chválil Jágra centr z jeho útoku Claude Giroux, který si ve čtyřech zápasech připsal už sedm asistencí. Právě on našel českého útočníka při rozhodujícím gólu. "Šlo o skvělou přihrávku. Schoval jsem se za brankou a on byl jediný, kdo mě viděl, jen jsem nastavil hokejku," děkoval s úsměvem Jágr.

Do zápasů se vrátil i kapitán Letců Chris Pronger, který v březnu podstoupil operaci ruky. „Věřte mi, není snadné se vrátit, když nehrajete dlouhý čas. Pro mě, když jsem týden mimo, tak nemohu hrát. Odvedl skvělou práci, o tom není pochyb,“ řekl na účet svého kapitána Jágr.

„Myslím, že jsem byl OK. První třetina byla rychlá, ale byl to způsob jak se do toho zase dostat,“ popsal svůj návrat šestatřicetiletý obránce. „Vypadal dobře,“ dodal trenér Peter Laviolette.

Reklama

Související témata: