Hlavní obsah

Bitkař Kočí neuspěl na zkoušce ve Winnipegu

WINNIPEG

Český hokejový bitkař David Kočí neuspěl na zkoušce ve Winnipegu a v pátek opustil kemp Jets. Třicetiletý útočník, kterému skončila po minulé sezóně smlouva v Coloradu a stal se nechráněným volným hráčem, tak musí hledat jiné angažmá. Kočí působí po odchodu ze Sparty v zámoří nepřetržitě od roku 2000.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Český bitkař David Kočí v dresu Colorada (vlevo) v pěstním souboji s Brianem McGrattonem z Calgary.

Článek

Na kontě má Kočí v NHL za Chicago, Tampu Bay, St. Louis a Colorado 142 zápasů, připsal si čtyři body za tři branky a jednu asistenci. Absolvoval celkem přes čtyřicet potyček a nasbíral 461 trestných minut.

Kočího, který dříve nastupoval v obraně, draftoval v roce 2000 v pátém kole Pittsburgh. Po odchodu ze Sparty zamířil na rok do týmu Prince George Cougars do juniorské WHL, pak působil na farmách Penguins ve Wheelingu v ECHL a Wilkes-Barre Scranton v AHL.

V roce 2006 podepsal smlouvu s Chicagem, po pobytu na farmě v Norfolku se na konci sezóny v březnu dočkal premiéry v NHL proti Phoenixu a hned se uvedl třemi bitkami a 42 trestnými minutami. V minulé sezoně v dresu Colorada zaznamenal v 35 zápasech jednu trefu a měl na kontě 80 trestných minut.

Reklama

Související témata: