Hlavní obsah

Jágra prý chce Montreal, Kanaďané to zpochybňují

PRAHA/MONTREAL

Jaromír Jágr už by měl být "zase" vyměněn, tentokrát je prý zájemcem o jeho služby slavný Montreal Canadiens. Kanadský tým údajně spekuluje o tom, že by jako kompenzace za českého útočníka putoval do Washingtonu kapitán Canadiens Saku Koivu a obránce Patrice Brisebois. Už v létě se spekulovalo o výměně Jágra do New York Rangers.

Foto: ČTK

Jak dlouho ještě bude Jágr oblékat dres Washingtonu?

Článek

Majitel věhlasného klubu Canadiens George Gillett jr. by prý ziskem jednatřicetiletého hráče vyřešil rostoucí diváckou krizi, která se šíří v ochozech montrealské haly. Na kdysi vyprodaných zápasech zejí prázdnotou tisíce sedaček. Podobný tah se kdysi osvědčil majitelům Los Angeles Kings, kteří angažováním hvězdného Wayna Gretzkyho závratně zvýšili zápasové tržby. Za Jágra je nyní údajně Gillette ochoten obětovat kapitána Saku Koiva a obránce Patrice Briseboise.

Informace o zájmu Montrealu o Jágra potvrdil agentuře ČTK osobní trenér českého útočníka Marian Jelínek. "Ano, Montreal předložil Washingtonu oficiální nabídku. "Teď záleží na washingtonském manažerovi McPheem," dodal.

V Montrealu v Jágrův příchod nevěří

Celou transakci ale zpochybil deník Montreal Gazette, který jako hlavní důvod, proč by se takový trejd neměl zdařit, uvádí Jágrův vysoký plat. I v případě ušetření platů Koiva a Briseboise, by totiž klub musel navýšit rozpočet o tři milióny, aby uspokojil Jágrovu výplatní pásku ve výši jedenáct milionů dolarů ročně.

Brisebois má momentálně v Montrealu plat kolem 4 milliónů amerických dolarů, Koivu před letošní sezónou podepsal s Montrealem novou dvouletou smlouvu za 8,75 miliónu. Kapitán týmu, který se úspěšně vyléčil z rakoviny, ale je momentálně na marodce s poraněným kolenem a do letošního ročníku NHL ještě nezasáhl.

Jágr by přinesl lepší produktivitu

Hokejisté Montrealu jsou nyní poslední v Severovýchodní divizi, když ve třinácti zápasech získali dvanáct bodů. Svěřence trenéra Claudea Juliena se potýkají především s nízkou produktivitou, nejlepší hráči týmu Mike Ribeiro a Yanic Perreault mají shodně po sedmi bodech. Jágr by tak byl pro kanadský celek velkým oživením, pokud se mu ale bude lépe než jak hraje letos ve Washingtonu.

V nové sezóně dal Jágr za Washington čtyři branky a třikrát na gól přihrál. V kanadském bodování soutěže je mimo první stovku, z Čechů jsou před Jágrem i obránci Židlický a Kuba. Nejčastěji střílejícímu hráči NHL minulých sezón se také občas stane, že za zápas vůbec nevystřelí na soupeřovu branku.

Návrat Verešové může znamenat obrat

V novém dresu by Jágr mohl shodit část psychického balvanu, který na něm visí od příchodu do Washingtonu, kde nesplnil do něj vkládané naděje. Vedení Capitals v novém ročníku ligy zatím stále neví, jak svůj tým probrat. Trenéři už dali dohromady "dvacetimiliónovou řadu" Bondra, Lang, Jágr. V Tampě tento tah vyšel, o zápas později ve Philadelphii Washington zase vyhořel.

Na Jágrovi zanechal velké stopy mediálně rozvířený rozchod se slovenskou topmodelkou Andreou Verešovou. Poslední zprávy ale naznačují, že z bývalých milenců je zase pár a podle informací z Jágrova blízkého okolí je Verešová s Jágrem už asi deset dní.

Reklama

Související témata: