Hlavní obsah

Crosby po otřesech mozku nestihne ani úvod nové sezony NHL

Hvězdný kanadský útočník Sidney Crosby není ani po osmiměsíční pauze po otřesech mozku připraven vrátit se do NHL a začátek sezony určitě nestihne. Kapitán hokejistů Pittsburghu laboruje s následky zranění už od ledna a stále není připravený do hry zasáhnout.

Foto: Dave Denoma, Reuters

Sidney Crosby - neskončí jeho kariéra předčasně?

Článek

Crosby v uplynulé sezoně odehrál jen 41 zápasů, přesto stihl posbírat 66 bodů a zůstal až do konce ročníku nejproduktivnějším hráčem Penguins. První ligový duel čeká Pittsburgh ve čtvrtek ve Vancouveru.

"Ne. Nečekám, že nastoupím," potvrdil Crosby novinářům po sobotním tréninku v Detroitu, kde dnes Pittsburgh uzavře sérii přípravných zápasů. Do tréninku s týmem se olympijský vítěz z Vancouveru a držitel Stanley Cupu zapojil v polovině ledna, ale musel se vyhýbat kontaktům s ostatními.

Lékaři už dříve uvedli, že Crosbymu nedovolí vrátit se dřív, než budou mít stoprocentní jistotu jeho uzdravení. S mužstvem absolvuje cestu do Vancouveru, Calgary i Edmontonu a po návratu do Pittsburghu 10. října se zřejmě s odborníky znovu poradí, co dál.

Reklama