Hlavní obsah

Příprava NHL: Neuvirth vychytal výhru Washingtonu nad Chicagem

Český hokejový brankář Michal Neuvirth vychytal Washingtonu v generálce na nový ročník NHL výhru nad Chicagem 4:1. Třiadvacetiletý Neuvirth, který se v této sezóně bude potýkat v týmu Capitals s konkurencí krajana Tomáše Vokouna, kryl 28 střel a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Foto: Luis M. Alvarez, ČTK/AP

Michael Neuvirth se jako náhradní gólman předvedl v dobrém světle.

Článek

Neuvirth se vrátil do hry po drobném zranění, kvůli němuž měl krátkou pauzu a je smířený s tím, že začne ročník jako dvojka za zkušeným Vokounem. "Vychytal jsem dvě výhry a jsem celkem spokojený se svým tréninkovým kempem. (Trenér) Bruce (Boudreau) oznámil, že Tomáš bude jednička, ale mě to netrápí. Zítra se vzbudím, budu znovu tvrdě makat a když dostanu šanci, budu připravený," řekl Neuvirth deníku Washington Times.

Překonal ho jen Hossa

Proti Chicagu inkasoval jen v 18. minutě v oslabení, když předtím vedli Capitals po trefách Mathieua Perreaulta a Brookse Laicha už 2:0. Českého gólmana překonal slovenský útočník Marián Hossa, v závěru zápasu pojistili výhru Washingtonu v přesilovce Mike Green a v oslabení Jay Beagle.

Hokejisté Washingtonu se radují z vítězství nad Chicagem.foto: ČTK/AP/Luis M. Alvarez

Ve druhém nedělním utkání hraném v zámoří zdolal Detroit díky dvěma gólům a jedné asistenci švédského útočníka Gustava Nyquista Pittsburgh 3:2.

Na programu jsou před startem NHL už jen čtyři přípravné duely týmů, které odstartují sezónu v Evropě. Rangers v pondělí nastoupí v Zugu, v úterý pak Anaheim v Helsinkách proti Jokeritu, Los Angeles v Hamburku a Buffalo v Mannheimu.

Boston se chystá na Jágra

Nový ročník NHL začne ve čtvrtek třemi zápasy. Obhájce Stanleyova poháru Boston přivítá Philadelphii s Jaromírem Jágrem, Toronto se utká s Montrealem a Vancouver s Pittsburghem.

Reklama

Související témata: