Hlavní obsah

Nechci závodit s Jágrem, říká hvězda Bostonu Krejčí

Před pár měsíci prožíval nejkrásnější chvíle kariéry, zvedal nad hlavu slavný Stanley Cup a pyšnil se titulem neproduktivnějšího hráče play-off NHL. Novou sezónu však David Krejčí s Bostonem začal porážkou od Philadelphie s posilou Jaromírem Jágrem. "Nemá cenu si dávat cíle typu: vyhrát Stanley Cup, ale pěkně postupné. To nám pomohlo minulý rok," říká pokorně český reprezentant.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Jaromír Jágr mezi Davidem Krejčím a Milanem Lucicem při utkání Philadelphie v Bostonu.

Článek

Nezdá se vám, že ty čtyři měsíce od všeho triumfu ve Stanley Cupu utekly nějak moc rychle?

Léto bylo krátké, ale na druhou stranu proti létu loni a předloni, kdy jsem měl operaci kyčle a pak zápěstí, tak jsem měl tentokrát dost času na relax i přípravu.

Je v Bostonu pořád cítit hokejová euforie?

Určitě. Před třemi dny nám dali prsteny za vítězství, sami jste viděli zahajovací ceremoniál... Lidé tím žijí.

Změnil se vám hodně život?

To ani ne. Fanoušci, když nás potkají v restauraci nebo na letišti, tak nás respektují, jen pozdraví, pogratulují. Nejsou vlezlí.

Je pro vás teď obtížnější soustředit se na novou sezónu?

Já myslím, že to půjde. Nemá cenu si dávat cíle typu: vyhrát Stanley Cup, ale pěkně postupné. To nám pomohlo minulý rok. Musíme dělat to samé a nedívat se moc dopředu. Minulý víkend jsme dva dny netrénovali, ale jen jsme hráli takové srandovní hry, prostě „team building“. Říkali jsme si, že si musíme dát pozor a soustředit se na naše výkony. V NBA asi nastane výluka, v naší aréně budeme sami, tak bude i větší zájem lidí. Snad to ustojíme.

V prvním zápase sezóny jste vypadal hodně nabuzený, ale góly ještě nepřišly.

Bylo to po delší době, kdy jsem mohl trénovat naplno, fyzicky i psychicky jsem se cítil výborně. Testy dopadly dobře. Uvidíme, co bude dál.

Dá se říct, že vaše role v mužstvu se nyní zvětšila?

Je to stejné. Já šel už do minulé sezóny jako první centr. Hraju přesilovky, ukázal jsem, že na to mám. Nechci myslet na to, co bylo, chci to potvrdit!

Jako nejproduktivnější hráč play-off jste si ale nasadil laťku proklatě vysoko.

Odráží se to od toho, jak se vám daří momentálně, a ne v přípravě. Tam jsem dával taky góly a nikdo o mně nic nenapsal. Všichni jen o Jardovi. Ale to si dělám srandu...

Jak vám připadal Jágr na ledě?

V Česku se rozebírá každý jeho gól, nahrávka, zápas, trénink. Jsem rád, že je zpátky a přeju mu výbornou sezónu. Doufal jsem ale, že proti nám si dá „day off“ a začne až od víkendu...

Je pro vás Jágrův návrat motivací? Budete mu chtít ukázat, kdo je lepší?

Můj cíl není, abych měl víc bodů než Jágr. Nechci kontrolovat statistiky a závodit s někým, o to mi nejde. Jsem tu kvůli týmu.

Reklama

Související témata: