Hlavní obsah

Sýkora hrál zase NHL, ale musel přijmout porážku: Jágr nám tam jezdil jako na trojnožce

V přípravě dřel, aby se po dvou letech mohl vrátit do NHL. Odměnou mu byl roční kontrakt s New Jersey Devils, s nimiž v roce 2000 získal Stanley Cup a místo v prvním útoku po boku Eliáše a Pariseho. Po premiérovém zápase však Petr Sýkora úsměvy zrovna nerozdával. Důvod byl jasný. Porážka 0:3 s Jágrovou Philadelphií.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Petr Sýkora z New Jersey padá po zákroku Zaca Rinalda z Philadelphie.

Článek

To asi nebyla obnovená premiéra zrovna podle vašich představ...

Určitě jsem čekal něco jiného. Bylo to pomalé, neměli jsme nic, žádné šance, věčně jsme byli v oslabení. Prostě špatný zápas. Ale další máme hned v pondělí, tak si snad dám novou premiéru.

Dá se zápas regulérní sezóny nějak srovnat s přípravou, kde se vám tak dařilo?

Musíme prostě puk trochu víc držet. My jsme se ho hrozně zbavovali, bruslili tam a zpátky. A oni si v klidu nahráli, znali svůj systém. Věděli, kde mají být, přehráli nás s přehledem.

Takže jsou podle vás Flyers i jedním z favoritů na Stanley Cup?

Ale tak... jsou silný. Na Stanley Cup to nevím, tohle není sprint, ale maratón a může se stát cokoliv. Kvůli Jardovi je v českých médiích jen Philadelphia, ale určitě mají šanci, jenže rok je ještě dlouhý.

Jaký dojem na vás udělal Jágrův výkon?

Nechali jsme mu místa... Jezdil si tam jako na trojnožce přes modrou čáru. Na něj musí být tlak. Když mu dáte čas, tak to bude vypadat jako s námi. V Bostonu hrál taky dobře, začátek se mu povedl.

Vy sám jste mohl potvrdit pověst střelce a dát gól... Šanci jste měl asi největší ze všech hráčů Devils

Bylo to ale z úhlu. Skočilo mi to pod nohy, špičičkou jsem chtěl dostat puk za čáru, nedostal. Mohlo to tam padnout, ale když chcete dát gól, tak musíte něco předvést jako tým. My si to asi nezasloužili.

Po zápase jste se nahrnul do posilovny, to jste neměl dost?

No já si dal pár dřepů. Už se tak chystám na další zápas s Carolinou. Teď ještě hurá domů, najíst se, spát, pak trénink, zase spát a pak zápas.

Reklama

Související témata: