Hlavní obsah

Seriál televizních přenosů z NHL načne Jágr

Tak přece jen i čeští fanoušci dostanou možnost vidět na vlastní oči kousky Jaromíra Jágra. Už žádné noční lovení trhaných přenosů z pirátských internetových stránek.

Foto: Tony Ding, ČTK/AP

Jaromíra Jágra budou moci fanoušci sledovat v televizních přímých přenosech.

Článek

Televizní stanice Nova Sport po vleklých jednáních dosáhla dohody s majitelem práv na elitní zámořskou soutěž. A už v sobotu se na obrazovce objeví první zápas a hned s Jágrem v akci: Philadelphia Flyers – Los Angeles Kings.

„Jsem velmi rád, že složitá vyjednávání nakonec dospěla do úspěšného konce a můžeme opět divákům nabídnout NHL. Pro náš kanál je NHL historickou součástí a těší mě, že ani po deseti letech nezmizí z obrazovek,“ uvedl ředitel Nova Sport Marek Kindernay.

Držitel vysílacích práv požadoval za jejich poskytnutí podle neoficiálních zdrojů výrazně vyšší částku než v minulosti, což Nova Sport odmítala akceptovat. Proto byla jednání mnohem složitější a vlekla se tak dlouho, že start NHL se na českých obrazovkách vůbec neobjevil… „Ta současná dohoda představuje kompromis,“ říká Kindernay. Nechtěl však upřesnit, jestli jeho stanice za NHL zaplatí vyšší částku než v předchozích sezónách. „To nemohu komentovat,“ sdělil.

Fanoušci elitní zámořské soutěže by si měli přijít na své, počet přenosů proti předchozím sezónám naroste až na pět týdně. „Celkový objem se zvýší a hlavně budeme mít větší možnost výběru zápasů,“ říká Kindernay a dodává, že největší pozornost bude upřena na Jágrovu Philadelphii.

Přenosy se kromě stanice Nova Sport objeví i na portálu Voyo.cz, vybrané zápasy odvysílá i hlavní kanál Novy.

NHL na Nova Sport - plán přímých přenosů na nejbližší dva týdny
16.10.1:05 Philadelphia - Los Angeles
19.10.1:35 Montreal - Buffalo
21.10.1:05 Philadelphia - Washington
22.10.2:05 St. Louis - Carolina, 23:00 Vancouver - Minnesota (zpožděný PP)
23.10.1:05 Pittsburgh - New Jersey, 19:30 Detroit - Atlanta

Reklama