Hlavní obsah

Brankář Brodeur bude se zraněným ramenem chybět Ďáblům asi deset dnů

NEW YORK

Hokejisté New Jersey Devils se budou muset ještě sedm až deset dnů obejít bez brankáře Martina Brodeura, který si minulý čtvrtek v zápase s Los Angeles zranil pravé rameno. Klub nicméně na oficiálním webu uvedl, že stav legendárního gólmana není vážný a nevyžaduje operaci, ale čeká ho rehabilitace. Slavný rodák z Montrealu cestoval s týmem ještě k sobotnímu utkání v Nashvillu, ve kterém však už nebyl ani na střídačce.

Foto: Gregory Smith, ČTK/AP

Martin Brodeur vychytal šestistou výhru New Jersey.

Článek

"Marty je pro nás stále klíčový hráč. Chceme ho mít v týmu. Na druhou stranu si uvědomujeme, že v minulosti měl rameno operované, tak raději nechceme riskovat případné větší komplikace," uvedl trenér Devils Peter DeBoer.

Devětatřicetiletý rekordman v počtu vychytaných vítězství a nul v NHL má navíc zdatný záskok v podobě zkušeného Johana Hedberga. Švédský brankář od zranění kolegy pochytal 45 ze 47 střel a má plnou důvěru trenérů i v dalších zápasech. "Už loni nám ukázal, že se na něj můžeme kdykoliv stoprocentně spolehnout. Je pro nás obrovská výhoda mít dva velezkušené brankáře takových kvalit," dodal trenér českých hráčů Patrika Eliáše a Petra Sýkory.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články