Hlavní obsah

Vokoun byl vyhlášen třetí hvězdou uplynulého týdne NHL

Český hokejový brankář Tomáš Vokoun z Washingtonu byl vyhlášen třetí hvězdou uplynulého týdne NHL. Pětatřicetiletý dvojnásobný mistr světa si připsal v uplynulém týdnu tři výhry, měl průměr rovné jedné inkasované branky na zápas a úspěšnost zákroků 96,8 procenta. V tradiční anketě jej předčili jen další gólman Jonathan Quick z Los Angeles a útočník Jason Spezza z Ottawy.

Foto: ČTK/AP

Dvě největší hvězdy hokejistů Washingtonu - Alexandr Ovečkin a Tomáš Vokoun

Článek

Vokoun, který přišel do týmu Capitals v létě jako volný hráč po předchozím působení v týmu Floridy, právě proti svému bývalému týmu v úterý vychytal čisté konto při vítězství 2:0, když kryl 20 střel soupeře. Následně si při výhře nad Philadelphií 5:2 připsal připsal 40 úspěšných zákroků a při vítězství nad Detroitem 7:1 pochytal 32 pokusů soupeře.

Vokoun nechytal pouze v prvním utkání v sezoně, v kterém nastoupil Michal Neuvirth a má podíl na úspěšném vstupu do sezony Capitals, kteří vyhráli sedm utkání za sebou. Celkem má v sezoně průměr 1,8 obdrženého gólu na zápas a úspěšnost zákroků 94,4 procenta.

Quick byl jasným favoritem na ocenění, protože v týdnu vychytal ve třech zápasech třikrát čisté konto při výhrách nad St. Louis (5:0), Phoenixem (2:0) a Dallasem (1:0). Spezza zaznamenal v hodnoceném období ve třech zápasech sedm bodů za tři branky a čtyři asistence.

Reklama

Související témata: