Hlavní obsah

Fleischmann dával góly, přihrával. Hrdinou se ale nakonec stal Pavelec

NEW YORK

Tomáš Fleischmann se v pondělním utkání s Winnipegem překonával. Dal dva góly a na jeden přihrál. Přesto český útočník Floridu nezachránil. Ta s Winnipegem prohrála po samostatných nájezdech 3:4. Hrdinou zápasu se nakonec stal gólman Jets Ondřej Pavelec, který kryl 39 střel i oba nájezdy Panterů.

Foto: Alan Diaz, ČTK/AP

Tomáš Fleischmann se raduje z gólu do sítě Winnipegu.

Článek

Florida utkání rozehrála špatně a v desáté minutě prohrávala 0:2, ale pak předvedla obrat ve Fleischmannově režii. Kopřivnický rodák stál u zrodu první branky týmu a v závěrečné třetině pak dvěma góly otočil průběh zápasu. Poslední slovo ale měli hosté, kteří v poslední minutě vyrovnali a v rozstřelu se prosadili pouze jejich hráči Andrew Ladd a Kyle Wellwood.

Branka na 3:3 ale vyvolávala po utkání velké diskuse. Evander Kane při závěrečném náporu a hře bez gólmana Pavelce zasáhl puk ze vzduchu a jeho trefa nebyla zprvu pro vysokou hůl uznána. Zatímco rozhodčí za brankou rozpažil, jeho kolegové signalizovali, že se jednalo o gól a po poradě u videa byl původní verdikt změněn.

Ondřej Pavelec kryl 39 střel i oba nájezdy Panterů.

foto: Reuters/Hans Deryk   

Něco podobného prý ještě nezažil

"Něco podobného jsem ještě nezažil, rozhodnutí se několikrát změnilo. Nejdříve ho neuznali, pak zase jo a nakonec se šli poradit k videu. Nervózní jsem z toho ale nebyl. Předpokládal jsem, že moje hokejka byla pod úrovní horní tyčky. Ale jsem rád, že to probrali a rozhodli správně," uvedl Kane, který v zápase dal dvě branky.

Domácí trenér Kevin Deenen byl jiného názoru. "Když rozhodčí stojí za brankou kousek od toho a po vzniklé situaci důrazně rozpažuje, asi třikrát nebo čtyřikrát, k tomu jasně ukazuje, že se jednalo o vysokou hůl, tak nabudete přesvědčení, že to nebyl gól. I v kabině při pohledu na opakované záběry jsem měl stejný názor. Proto mě velmi překvapuje, že to tak náhle změnili. Myslím si, že udělali chybu, která nás bohužel stála bod, velmi cenný bod," řekl kouč.

Frolíkova asistence

Ve druhém utkání za sebou vstřelil vítězný gól Chicaga Viktor Stalberg. Švédský útočník, který se díky suspendaci Daniela Carcilla posunul ze čtvrté do první řady, rozhodl tentokrát v prodloužení o výhře 5:4 nad Nashvillem. Za vítěze si připsal asistenci Michael Frolík, v dresu poražených měl jednu přihrávku Martin Erat.

"Cítil jsem se dobře už v přípravném kempu, vypadalo to, že bych mohl dostat šanci v prvních dvou útocích, ale zranění kolena mě pak srazilo dolů," uvedl Stalberg. "Obě lajny pak hrály skvěle, když jsem se vrátil zpátky. Nemohl jsem dělat nic jiného než dále tvrdě makat a doufat, že šanci znovu dostanu. A když ji dostanu, tak toho využít," dodal.

Rangers nedopustili kolaps

New Yorku Rangers nedopustili stejný kolaps, který je postihl před dvěma dny, kdy ztratili s Ottawou vedení o tři góly, a porazili doma San Jose 5:2. V utkání sice přišli o dvoubrankový náskok, ale v rozmezí 34. až 40. minuty odskočili soupeři ze stavu 2:2 třemi góly.

"Nejdůležitější bylo, že jsme se poučili z minulého zápasu. I ve třetí třetině jsme hráli svoji hru a zvítězili," těšilo domácího kapitána Ryana Callahana, autora třetí a páté branky týmu. "V minulých zápasech jsme měli dobré pasáže, ale nevydrželo nám to celé utkání. Teď jsme hráli stejně po celých šedesát minut a byli jsme za to odměněni," řekl brankář Rangers Martin Biron.

Výsledky NHL:
New York Rangers - San Jose 5:2 (2:1, 3:1, 0:0)
Branky: 34. a 40. Callahan, 5. McDonagh, 15. Stepan, 37. Anisimov - 18. Pavelski, 32. Couture. Střely na branku: 31:26. Diváci: 17.852.
Florida - Winnipeg 3:4 po sam. nájezdech (1:2, 0:0, 2:1 - 0:0)
Branky: 44. a 58. Fleischmann, 20. Garrison (Fleischmann) - 10. a 60. E. Kane, 4. Wellwood, rozhodující nájezd Ladd. Brankář Ondřej Pavelec odchytal za Winnipeg celé utkání, inkasoval tři branky ze 42 střel a úspěšnost zásahů měl 92,86 procenta. Diváci: 11.855.
Chicago - Nashville 5:4 v prodl. (1:1, 1:2, 2:1 - 1:0)
Branky: 20. a 45. P. Kane, 32. Leddy, 54. Bickell (Frolík), 63. Stalberg - 1. a 39. Hörnqvist, 26. C. Smith (Erat), 55. Legwand. Střely na branku: 35:28. Diváci: 20.721.

Reklama

Související témata: