Hlavní obsah

Lang dal Čechmánkovi dva góly, Washington přesto prohrál

NEW YORK

Ani dva góly Roberta Langa a asistence Jaromíra Jágra nestačily hokejistům Washingtonu k domácí výhře nad Los Angeles. Lang byl totiž jediným střelcem Capitals, kteří prohráli 2:3 a v posledních dvanácti zápasech to byla jejich již desátá porážka. Králové vyhráli v americké metropoli popáté v řadě.

Článek

Naopak Kings, v jejichž brance stál Roman Čechmánek, skvěle zakončili čtyřzápasový výjezd na hřiště soupeřů. Z maximálních osmi možných bodů vytěžili sedm, když jednou prohráli v prodloužení. Do města andělů se tak vrací šťastný tým. "Skvělé, daří se nám," radoval se autor dvou branek Králů Trent Klatt. "Hrajeme týmově, nenajdete tady sobecké hráče."

"Nikdy jsem nic podobného nezažil. Ať už jako profesionál nebo jako amatér. Je to frustrující, nevím, co víc k tomu říci," soukal ze sebe naštvaný gólman Capitals Olaf Kölzig. "Až budete psát o tomhle zápase, stačí jen ofotit článek ze soboty," poradil novinářům kouč domácích Bruce Cassidy s odkazem na prohru 2:3 se San Jose.

Hlavním problémem Washingtonu je střelba. Caps dali ve dvanácti z třinácti posledních utkání maximálně dva góly, přestože mají v týmu skvělé individuality typu Petera Bondry či Jágra. Daří se alespoň Langovi, který bodoval již v šestém utkání v řadě.

Dominátor je zpět

Dominik Hašek pochytal všech 21 střel Chicaga a přispěl k vítězství Detroitu 3:0. Český gólman se vrátil do branky po pětizápasové pauze způsobené zraněním třísel.

Už po minutě hry chytil do lapačky střelu Scotta Nichola, který se na něj řítil při přesilovce Detroitu. Haškovy klíčové zákroky přišly v polovině zápasu při početní výhodě hostí. Druhá třetina rozhodla o osudu utkání, neboť domácí v ní dali všechny tři góly.

Skóre otevřel už po půldruhé minutě druhého dějství Pavel Dacjuk, když využil přesilovku. Dvěma góly těsně před pauzou pak hosty zlomili Ray Whitney a Brendan Shanahan.

"Jsem samozřejmě rád, že máme dva body a navíc čisté konto," řekl Hašek. "Mám radost ze všeho, když jsem teď byl mimo hru skoro dva týdny," dodal. Hašek připustil, že jej zraněná třísla stále trochu trápí. "Ještě to trochu cítím, ale neměl jsem problémy při zákrocích nebo při pohybu. Po zápase jsem se cítil dobře," ujistil.

Nespokojený byl Bobby Holík, který sice vstřelil dva góly New York Rangers, ale Edmonton si z Madison Square Garden odvezl výhru 5:4. K vítězství kanadského celku přispěl jednou brankou bývalý útočník Rangers Radek Dvořák. "Někdy si asi myslíme, že můžeme vyhrát jen díky tomu, že máme velmi talentované hráče. Stávalo se to dříve a letos se to stává zase. Jenže takhle to bohužel nefunguje," stěžoval si Holík.

N.Y. Rangers - Edmonton 4:5
Třetiny: 2:1, 1:3, 1:1. Branky: 4. a 56. Holík, 15. Mironov, 40. Leetch - 32. a 36. Torres (na druhou Hemský), 15. Stoll, 27. Dvořák, 45. Chimera. Zásahy brankářů: Dunham 28/23 - Conklin 36/32.
Washington - Los Angeles 2:3
Třetiny: 1:1, 0:1, 1:1. Branky: 6. a 55. Lang (na první Jágr) - 5. a 29. Klatt, 47. Avery. Zásahy brankářů: Kölzig 30/27 - Čechmánek 25/23.
Detroit - Chicago 3:0
Třetiny: 0:0, 3:0, 0:0. Branky: 22. Dacjuk, 39. Whitney, 40. Shanahan. Zásahy brankářů: Hašek 21/21 - Leighton 31/28.

Reklama