Hlavní obsah

VIDEO: Jako rozzuřený býk nabral Kaleta v NHL Voráčka na bradu

PRAHA

Místo rohů helmu, místo toreadora Jakub Voráček z Philadelphie. Jako rozzuřený býk si ve středu v NHL počínal hokejista Patrick Kaleta z Buffala, který nabral u mantinelu českého útočníka jako na vidle. Za tento úder mu vedení NHL vyneslo čtyřzápasový trest.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jakub Voráček, útočník Philadelphie

Článek

Kvůli prohřešku pětadvacetiletý forvard nedostane téměř dvacet tisíc dolarů z platu, přesně 19 621, což je na české koruny částka 355 tisíc. Peníze budou věnovány do hráčského fondu.

Kaleta se pokoušel při zápase dostat k puku u hrazení, čekal ale asi příliš dlouho, až se jeho tělo dalo do pohybu a skloněná hlava Jakuba Voráčka okamžitě po úderu vyletěla nahoru.

„Významným faktem tohoto incidentu je, že šlo o záměrný nebo nezodpovědný kontakt,“ vysvětlil šéf disciplinární komise Brendan Shanahan. K přísnějšímu trestu vedení NHL přistoupilo také proto, že Kaleta se podobně zachoval v minulosti. Jeho atak poznali také Travis Zajac z New Jersey a Tobias Enström z Atlanty.

„Abych byl upřímný, ani jsem nevěděl, že mě praštil do hlavy. Dozvěděl jsem se to, až když jsem viděl záznam. To je všechno, co vím,“ okomentoval incident český reprezentant.

Reklama

Související témata: