Hlavní obsah

Poslední rozdrtil prvního. Měli jsme celý zápas převahu, radoval se Chára po kanonádě s Torontem

TORONTO

Toronto nastoupilo k utkání proti Bostonu s velkým sebevědomím. Poprvé snad po patnácti letech stanulo na čele NHL, zatímco Boston byl před utkáním ve Východní konferenci poslední a z třiceti mužstev v NHL devětadvacátý, pouze Columbus ze Západní konference byl na tom ještě hůře. Varováním pro Maple Leafs mohla být prohra, kterou utrpěli torontští před šestnácti dny, v Bostonu 2:6.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Zdeno Chára se Stanleyovým pohárem v Bratislavě

Článek

Toronto nastoupilo se svým třetím brankářem Ben Scrivensem, ten však inkasoval za 35 minut z 14 střel pět branek a musel být vystřídán Jonasem Gustavssonem, Dařilo se Davidu Krejčímu, který vstřelil svou druhou letošní branku a dvakrát asistoval. Dvě asistence si připsal i kapitán Bruins Zdeno Chara. Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen Tyler Seguin, který zaznamenal hattrick, tři body si připsal i Milan Lucič za dvě branky a asistenci. Brankář Bostonu Tim Thomas udržel čisté konto, když kryl 25 střel.

"Měli jsme po celý zápas převahu a podařilo se nám skórovat v úvodu první a druhé třetiny. I když jsme v určitých fázích nehráli tak dobře, podařilo se nám to přežít a dotáhnout zápas do vítězného konce," hodnotil zápas kapitán Bostonu Zdeno Chára.

Pro Toronto byly osudové dvě minuty. První v úvodu druhé třetiny, kdy jste dvakrát skórovali během osmi vteřin a šestnáctá ve stejné části hry, kdy jste vstřelili opět dvě branky během čtrnácti vteřin. Jak moc jsou takové okamžiky důležité?

Důležitý je i čas kdy se skóre mění, branky padly v úvodu a v závěru třetiny. To dá určitou motivaci a energii celému týmu.

Čím to je, že se vám právě proti Torontu tolik daří?

Zatím jsme s nimi hráli pouze dva zápasy a oba jsme vyhráli. Toronto má dobrý tým a my se musíme soustředit na to, co hrajeme my.

Vloni hrál v mužstvu Tomáš Kaberle, pomohl vám k Stanley Cupu. Jak se dá navázat kontakt během tak krátkého času?

Je to nesmírně kvalitní hráč, který má zkušenosti, který nám nyní chybí, ale takový je hokej. Jsme velmi rádi, že zde byl a pomohl nám vyhrát Stanley Cup, ale také jsme rádi, že se mu daří v Carolině.

Reklama

Související témata: