Hlavní obsah

Krejčí: V týmu Bostonu se stal zázrak

BOSTON

Hokejisté mistrovského Bostonu jsou s příchodem listopadu zatím jako vyměnění a pomalu dávají v NHL zapomenout na hrubě nepovedený start do sezóny. V tomto měsíci Bruins vyhráli všechny tři zápasy, dali v nich 18 gólů a odpoutali se z posledního místa v tabulce Východní konference. Při posledních dvou vysokých výhrách se zaskvěl i český útočník David Krejčí. V sobotu v Torontu (7:0) i v pondělí proti New Yorku Islanders (6:2) dal vždy gól a na další dva přihrál.

Foto: Adam Hunger , Reuters

David Krejčí (vpravo) má se spoluhráči důvod k radosti.

Článek

"Ten začátek sezóny se nám vůbec nepovedl. Když to tak shrnu, nešlo nám to v obraně, ale ani v útoku to nebylo dobré. Každý zápas hrála dobře jen jedna útočná řada a to k vítězství v tak vyrovnané soutěži, jakou je NHL, zdaleka nestačí. Naštěstí v posledních zápasech se stal zázrak, všechno začalo klapat a my se pomalu vracíme na vítěznou vlnu z minulé sezóny," řekl Krejčí.

Obhájce Stanley Cupu trápila od začátku ročníku prachbídná produktivita. Třeba Krejčí v prvním měsíci soutěže zaznamenal v sedmi odehraných zápasech jen jediný bod. Nyní s osobními statistikami výrazně pohnul a i celý tým nastartoval možný obrat k lepším časům.

"Dneska jsme chtěli pokračovat v tom, co jsme předvedli v Torontu," řekl po posledním utkání Krejčí. "Začátek jsme měli výborný, ale soupeř dokázal snížit a po dvou třetinách jsem vedli pořád jen o jednu branku. V kabině jsme si řekli, že nemůžeme čekat, s čím na nás vyrukují, ale že se musíme víc tlačit do branky a rozhodnout zápas," vyprávěl Krejčí, jenž vstřelil poslední gól Bostonu při soupeřově hře bez brankáře.

Dva skvělí brankáři

Povedený zápas prožil také náhradní brankář Bruins Tuuko Rask, jenž si připsal první vychytanou výhru v sezóně. "On si to zaslouží. Letos na první výhru čekal trochu déle než v loňské sezóně. Ale my ho známe z tréninku a moc dobře víme, jak je těžké dát mu branku. Máme dva skvělé brankáře a to je naše velká deviza," nešetřil Krejčí chválou na adresu finského brankáře, který v pondělí dostal přednost před Timem Thomasem.

Reklama

Související témata: