Hlavní obsah

Hašek už je v Detroitu zase hrdinou

DETROIT

Dominik Hašek nastoupil za Detroit naposledy 29. října proti St. Louis. Tehdy inkasoval čtyři góly z 13 střel a diváci v Joe Louis Areně jej vyprovázeli s pískotem mezi náhradníky. Poté si dal český gólman pauzu kvůli zranění třísel a nyní jej fanoušci Detroitu mohou znovu opěvovat. Proti Chicagu vychytal své druhé čisté konto v sezóně.

Článek

Pro Haška to byl už 63. shutout kariéry v NHL a z aktivních brankářů jsou v zámořské soutěži lepší než on  jen Martin Brodeur a Ed Belfour.

"Samozřejmě jsem spokojený s vítězstvím, s vychytanou nulou a prakticky se vším, vždyť jsem nechytal skoro čtrnáct dní," svěřil se po utkání Hašek. "Pochopitelně jsem byl trochu nervózní, protože při posledním vystoupení před domácím publikem jsem byl střídán."

Chicago neprohrálo v Detroitu čtyři roky

Chicago neprohrálo v Detroitu dlouhých 10 zápasů základní části, naposledy odcházeli z místní haly se sklopenou hlavou 2. dubna 1999. "Nedali jsme jim vůbec šanci," řekl pro deník Detroit Free Press Hašek. "Hráli jsme velmi dobře, byl to úplně jiný výkon než v poslední třetině zápasu s Nashvillem."

V předcházejícím utkání proti Nashvillu Detroit inkasoval v poslední části čtyři branky, a ačkoliv do té doby v poklidu vedl 3:0, zápas nakonec zbytečně ztratil. Právě po zápasu s Nashvillem se v Detroitu mluvilo o krizi, mužstvo si totiž v posledních sedmi zápasech připsalo pouze tři body za vítězství nad Calgary a remízu v Edmontonu.

Před utkáním s Chicagem tedy  udělal trenér Dave Lewis několik změn. Kromě nasazení uzdraveného Haška namísto Josepha například roztrhl obrannou dvojici Chelios - Fischer. Veterána Cheliose zařadil k Lidströmovi a českého beka dal dohromady s Mathieu Schneiderem.

Reklama

Související témata: