Hlavní obsah

Odvolání kouče šokovalo i Ovečkina, Washington ale musí pokračovat ve své misi

WASHINGTON

Nejen fanoušci hokejistů Washingtonu Capitals byli v pondělí pořádně překvapeni, když klub odvolal trenéra Bruce Boudreaua. Ano, v posledních zápasech se prohrávalo, jenže Boudreau klub za poslední tři roky pozvedl mezi špičku NHL, přestože v klíčovém play off se týmu nedařilo. "Jeho odvolání mě šokovalo, měli jsme spolu dobré vztahy," říká i hvězda týmu Alexandr Ovečkin, ačkoliv se spekulovalo, že mohl mít s koučem problémy.

Foto: Mike Cassese, Reuters

Bruce Boudreau (vpravo) na střídačce hokejistů Washingtonu

Článek

"Od chvíle, kdy k nám do klubu přišel, jsme vycházeli dobře," odmítá ale podobné úvahy ruský útočník a je nyní zvědavý na nového trenéra Dale Huntera. "Kluci, co pod ním hrávali, o něm říkají jen samé dobré věci. Prý rád říká lidem vše přímo do očí, a to je podle mě dobře," dodal Ovečkin.

Odvolání Boudreaua bylo přesto překvapením, vždyť poslední úspěšné období Capitals je spojeno právě s jeho příchodem do klubu během sezóny 2007/08. Od té doby klub zářil v základní části - v sezóně 2009/10 byl vůbec nejlepším týmem, v předchozí sezóně byl co do počtu získaných bodů druhý.

Jenže základní část a play off byla pro Washington jako noc a den. Pod Boudreauem dvakrát vypadli hned v prvním kole a dvakrát o kolo později. Od startu této sezóny však klub vyhrál sedm utkání v řadě a na hru týmu se snášely superlativy. Brzy však následoval pád na zem. Z posledních osmi zápasů se šest prohrálo a sobotní porážka s Buffalem 1:5 už vedení klubu vyprovokovala k radikálnímu kroku.

Nový trenér hokejistů Washingtonu Dale Hunter (vpravo) a hvězda týmu Alexandr Ovečkinfoto: ČTK/AP

Mužstvo tak převzal 51letý Dale Hunter, bývalá hvězda klubu, jejíž dres jako jeden ze čtyř visí u stropu haly Capitals. Někdejší kapitán klubu má před sebou úkol, který si vedení Washingtonu poslední tři roky opakuje v mysli jako zaklínadlo, ale nevyslovuje se nahlas - dojít s týmem až pro Stanley Cup. Největším klubovým úspěchem v historii je prozatím finále z roku 1998, které mimochodem hrál i Hunter.

Úspěch musí přijít teď

Už tak silný kádr před tímto ročníkem Capitals vyztužili o hvězdného gólmana Tomáše Vokouna a spolehlivého beka Romana Hamrlíka. A dali najevo, že úspěch už se musí v této sezóně dostavit! Opravňuje je k tomu pohled na kontrakty svých hráčů. Sedmatřicetiletý Hamrlík hraje možná svou poslední sezónu a brankář kvalit Vokouna už těžko bude další rok hrát za smlouvu jen na 1,5 miliónu dolarů. Navíc kontrakty vyprší oporám týmu Seminovi a Greenovi.

Uvidíme, jak se klubu povede pod Hunterem, který v NHL zažije trenérskou premiéru. Na druhou stranu má za sebou bohaté zkušenosti z juniorské OHL, kde působil u týmu London Knights a prošli mu pod rukama nynější hvězdy NHL Corey Perry, Patrick Kane, nebo Rick Nash. "Bruce (Boudreau) na tom byl kdysi podobně, když jsme mu dali šanci z AHL," zastává se však nového kouče generální manažer Washingtonu George McPhee.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články