Hlavní obsah

Jágr: Tentokrát nechci návrat uspěchat, ale v pátek možná budu hrát

FILADELFIE

Už jednou se zbrkle vrátil po zranění a vydržel hrát jedinou třetinu. Tentokrát nechce Jaromír Jágr nic podcenit a do sestavy Philadelphie Flyers hodlá naskočit až ve chvíli, kdy se bude cítit zcela fit. V pondělí a úterý však již obul brusle, vyjel na led a následně nevyloučil, že by se mohl vrátit už v pátek proti Anaheimu. „Ale nechci nic slibovat,“ dodal hned devětatřicetiletý Jágr.

Foto: Tom Mihalek, ČTK/AP

Jaromír Jágr se do sestavy Philadelphie vrátí možná už v pátek.

Článek

Kladenský odchovanec se zranil 17. listopadu v utkání proti Phoenixu, když si namohl třísla. Následující dva zápasy byl nucen odpočívat, už o sedm dní později však znovu nastoupil do soutěžního duelu. V utkání proti New York Islanders ale vydržel jen jednu třetinu a zařekl se, že příště se vrátí, až se bude cítit stoprocentně v pořádku.

V pondělí a v úterý se znovu vydal na led. S několika spoluhráči si zabruslil ještě před začátkem oficiální tréninku. „Zkoušel jsem poprvé trénovat,“ potvrdil pro phillysportsdaily.com. Tréninku se všemi hráči se sice ještě neúčastnil, ale když se hráči rozdělovali k zahrávání herních situací, byl u toho. Hrál se Simmondsem, Girouxem, Voráčkem a Timonenem. „Nacvičovali jsme přesilovky,“ upřesnil a odmítl, že by nastupoval pouze na početní výhody.

Zápas je jiný

„Musím říct, že se cítím dobře. Ale nechci nic slibovat. To jsem udělal posledně, a v první třetině jsem se zase zranil,“ připomněl Jágr. „I tehdy jsem se na tréninku cítil dobře. Ale zápas je jiný. Na tréninku si uvědomujete, že zranění máte a nejdete do toho na sto procent. V utkání nepřemýšlíte, jdete do toho na sto procent,“ řekl Jágr.

Flyers začínají v pátek sérii tří zápasů na cizích hřištích. Po Anaheimu se představí v sobotu na ledě Phoenixu a malý trip zakončí ve středu v Buffalu. Kouč Peter Laviolette by svoji oporu rád měl znovu k dispozici. Ale pouze zcela uzdravenou. „Do zápasu zbývá ještě několik dní, každopádně nebudeme chtít nikoho zpátky v mužstvu, pokud by ho mělo něco bolet. Ale bylo by dobré, kdyby se už vrátil. Chtěli bychom, aby byl schopen hrát pět na pět stejně obstojně jako přesilové hry,“ uvedl trenér.

Bývalý hokejista Pittsburghu, Washingtonu a New York Rangers by se chtěl do plného tréninku zapojit již ve středu. „To bych mohl trénovat s týmem, ve čtvrtek už bych mohl být v pořádku,“ plánuje si Jágr. Až v pátek před zápasem se pak rozhodne, jestli na led Kačerů z Anaheimu v dresu Philadelphie vyjede.

Reklama

Související témata: