Hlavní obsah

VIDEO: Eskymák Tootoo předvedl v NHL utržený vagón, který sestřelil brankáře

PRAHA

Přehnané servítky si v NHL nebral Jordin Tootoo. Tento původem Eskymák nabral brankáře Ryana Millera v plné palbě. Jel a doslova ho zbořil, i když protihráč Christian Ehrhoff mu napadení zrovna nijak neulehčil. Brankář Buffala nezůstal dlouho otřesen, nenechal si nic líbit a útočník Nashvillu pocítil, že jeho výlet bude odměněn. Okamžitě mu přistálo pár svižných na hlavu brankařskou lapačkou. Do následného chumlu se zapojilo jedenáct hráčů.

Eskymák Tootoo sestřelil brankáře Millera

Článek

Tootoo je nejčastějším sběratelem trestných minut v Nashvillu, na své konto jich za letošních šestadvacet zápasů stihl posbírat pětačtyřicet, což ho řadí na osmnácté pořadí v celé NHL. Po sestřelení Millera vyfasoval za napadení pět minut plus trest do konce utkání.

„Složit brankáře byla poslední věc, kterou jsem chtěl udělat, neměl jsem to v úmyslu, jasně, že jsem chtěl uskočit,“ řekl po utkání forvard, který do Millera vjel jako utržený vagón.

„Co se stalo, to byl vtip. Zdálo se, že probíhá lovecká sezóna. V brance jsme měli kluka, který se vrátil po otřesu mozku a on do něj takto vjede,“ rozčiloval se Lindy Ruff, kouč Buffala.

Před lety se Tootoo pyšnil, že byl prvním Eskymákem hrající NHL, nejprestižnější hokejovou ligu světa. Stalo se tak v sezóně 2003/2004. Ale před rokem se ocitl úplně někde jinde. Rozhodl se, že absolvuje odvykací kúru. Dobrovolně nastoupil léčení z důvodů závislosti na návykových látkách. S čím měl přesně útočník problémy, nebylo ale zveřejněno.

Reklama