Hlavní obsah

VIDEO: Trenér v obleku si zahrál na brankáře, Crosby si ale dále hrál s chráničem zubů

PRAHA

Stál v padnoucím saku na střídačce, sledoval zápas, ale vnímal i okolí. V jeden okamžik vymrštil ruku, natáhl prsty a sevřel. V rukou mu zůstal puk. Trenér Pittsburghu Dan Bylsma prokázal, že má postřeh, za což si při utkání NHL od 18 500 diváků vysloužil potlesk. On přesto zachoval pokerovou tvář a věnoval se hráčům.

Foto: ČTK/AP

Sidney Crosby s trenérem Pittsburghu Danem Bylsmou

Článek

Hráči na střídačce se marně natahovali. Jedenačtyřicetiletý kouč bezpečně chytil a trofej ze zápasu Pittsburghu s Bostonem přehodil přes tvrzené sklo. Jeden z fanoušků se dočkal nečekaného dárku.

Sidney Crosby, hvězda týmu, zůstal naprosto netknut tímto výkonem, převaloval si dále chránič zubů v ústech a sledoval dění před sebou. Nakonec se musel smířit s porážkou 1:3 od Bostonu.

Bylsma prokázal, že je všestranným trenérem, také v červnu tohoto roku převzal cenu pro nejlepšího kouče NHL za minulou sezónu.

Jeho hráčská kariéra v neslavnější hokejové lize světa skončila v roce 2004. Nejprestižnější ligu hrál od sezóny 1995/1996, prošel Anaheimem a Los Angeles, draftován byl Winnipegem v roce 1989.

Reklama

Související témata: