Hlavní obsah

Crosby po tvrdém nárazu raději vynechá dva zápasy NHL

Kanadský útočník Sidney Crosby vynechá z preventivních důvodů dva příští zápasy Pittsburghu v NHL proti hokejistům Philadelphie a New Yorku Islanders. Kapitán Penguins bude odpočívat po tvrdém nárazu z pondělního utkání proti Bostonu, přestože lékařské vyšetření neodhalilo žádné zranění.

Foto: David DeNoma, Reuters

Sidney Crosby se raduje z prvního gólu po návratu na led.

Článek

"Sidney měl během zápasu s Bostonem tvrdou srážku a necítil se úplně na sto procent. Myslíme si, že bude lepší, když v následujících dvou zápasech pro jistotu nenastoupí," uvedl generální manažer týmu Ray Shero.

Na Crosbym během zápasu s Bruins nebyly patrné žádné známky toho, že by ho několik tvrdých soubojů poznamenalo. Po zápase s novináři dokonce rozebíral vyhlídky svého týmu v zápasu s odvěkým rivalem z Philadelphie, v jehož dresu od nové sezóny působí útočník Jaromír Jágr.

Crosby se vrátil na led v listopadu téměř po jedenácti měsících, během nichž se zotavoval po otřesu mozku. Hned ve svém úvodním utkání zazářil, když dvěma góly a dvěma přihrávkami zařídil vítězství 5:0 nad Islanders. Celkem už nasbíral 12 kanadských bodů v osmi zápasech.

Reklama

Související témata: