Hlavní obsah

VIDEO: Anisimov v NHL po gólu "odpráskl" Lecavaliera a strhla se mela

PRAHA

Zahrál si na vojáka a stal se štvancem. Ruský hokejista Artěm Anisimov oslavil gól v NHL způsobem, který se hráčům týmu Tampa Bay Lightning pranic nelíbil a uspořádali na něj hon. Útočník New York Rangers nakonec inkasoval několik ran a nebýt rozhodčích, kteří jej raději uklidili do kabin, mohl dopadnout ještě mnohem hůře.

Foto: David W Cerny, Reuters

Artěm Anisimov z New York Rangers v zápase se Spartou

Článek

Hrála se druhá třetina zápasu NHL mezi NY Rangers a Tampou Bay, když Anisimov dostal domácí do vedení 2:1. Gól to byl sice hezký, ale ruský útočník si nevybral nejlepší způsob oslavy. Chytil hokejku do ruky coby pušku, poklekl, a vzápětí naznačil střelbu na branku hostí.

Před ní v tom okamžiku stál kapitán Tampy Vincent Lecavalier, kterému se to pranic nelíbilo a hned se k drzému sokovi rozjel. Vzápětí jej sice eliminoval Anisimův spoluhráč Dubinsky, ale vrhl se na něj bijec Tampy Downie a pak ještě schytal pořádnou ránu od Stamkose.

Vedle se mezitím do sebe pustili Dubinsky a Bergeron, na trestné lavici skončilo celkem pět hráčů. Anisimova museli nakonec chránit rozhodčí a pro jistotu jej rovnou poslali do šaten za nesportovní chování.

"Nedivím se, jak hráči Tampy reagovali. Všichni víme, že Artěm udělal špatnou věc. Ale je to dobrý kluk, který zkrátka jen udělal chybu. Po zápase se omluvil, není třeba to nějak zveličovat," zastával se svého svěřence trenér Rangers John Tortorella.

Reklama