Hlavní obsah

Výměna českých zadáků v NHL: Kaberle do Montrealu za Špačka

PRAHA

Jen dva měsíce oblékal v NHL hokejový obránce Tomáš Kaberle dres týmu Carolina Hurricanes. Klub byl s výkony třiatřicetiletého českého zadáka nespokojen a rozhodl se jej vyměnit. Nakonec vybral Montreal, odkud přijde výměnou další zkušený obránce vychovaný v České republice - Jaroslav Špaček. Výměnu potvrdil server nhl.com.

Foto: ČTK/AP

Tomáš Kaberle (uprostřed) na tréninku hokejistů Bostonu

Článek

Generální manažer Caroliny Jim Rutherford byl delší dobu nespokojen s výkony Kaberleho a minulý týden dokonce prohlásil, že pokud to tak bude pokračovat, dny mistra světa z Vídně 2005 v jeho týmu budou brzy sečteny. Svoje hrozby vyplnil dnes, kdy se domluvil na výměně s Montrealem.

Mladší z hokejových bratří odchovaných kladenským hokejem slavil po minulé sezóně triumf ve Stanley Cupu s Bostonem, ale poté se rozhodl podepsat kontrakt s Carolinou, kde kdysi působil bratr František. Jenže v novém týmu se mu nedařilo - v 29 zápasech měl na kontě jen devět asistencí a hrozivých -12 ve statistice plus/minus za účast při vstřelených a inkasovaných brankách na ledě.

Sedmatřicetiletý Jaroslav Špaček je na tom v této statistice o poznání lépe. Nejstarší hráč sestavy Montrealu odehrál v této sezóně 12 zápasů se třemi přihrávkami, v plus/minus má dva plusové body. Od 12. listopadu však nehraje vinou zranění v horní části těla.

Reklama