Hlavní obsah

Horák byl poslán z Calgary na farmu do Abbotsfordu

Český hokejový útočník Roman Horák byl v pátek poslán z Calgary na farmu do týmu Abbotsford v nižší AHL, za který hned nastoupil při výhře nad Lake Erie 2:0. Dvacetiletého Horáka získali Flames v červnu z New Yorku Rangers, syn bývalého reprezentanta Romana Horáka staršího si v kempu vybojoval místo v kádru a dočkal se debutu v NHL.

Foto: Christinne Muschi, Reuters

Český útočník Roman Horák (v bílém) z Calgary v souboji s Davidem Desharnaisem z Montrealu.

Článek

Za Calgary odehrál Horák 25 utkání a připsal si devět bodů za dvě branky a sedm asistencí. Rangers jej draftovali v roce 2009 v pátém kole jako celkově 127. v pořadí a šikovný útočník pak zamířil z Českých Budějovic do zámořské juniorské WHL, kde hrál dvě sezony za Chilliwack.

V Calgary mu dal kouč Brent Sutter po vydařené přípravě hned šanci, ale nyní chce, aby hrál na farmě, kde dostane více prostoru na ledě. Horák už chyběl v sestavě ve čtvrtečním zápase proti Coloradu a bylo to teprve potřetí, co se nedostal v sezóně do hry.

"Diskutovali jsme o tom s (generálním manažerem) Jayem Feasterem ve čtvrtek večer a myslíme si, že je to pro Romana správná cesta, aby se nedostal do situace, kdy nebudou jeho schopnosti využívány," řekl Sutter deníku Calgary Herald. "Nepomáhá mu, když hraje deset minut za zápas. Je to mladý kluk. Je to podobné jako u Mikaela Backlunda, jehož jsme posílali na farmu a zpátky, protože jsme chtěli, aby hrál."

Musí zlepšit buly

V Calgary by chtěli, aby byl Horák lepší na vhazování. Zatím má úspěšnost jen 38,9 procenta. "Může hrát na farmě přesilovky, oslabení a dál pracovat na buly, aby pak mohl v těchto rolích obstát v NHL," doplnil Sutter.

Teoreticky by se už na začátku příštího týdne mohl český hokejista vrátit zpět do prvního týmu, protože Calgary vyrazí v úterý k sérii čtyř venkovních zápasů a vezme s sebou někoho z Abbotsfordu. "Rozhodneme se, jestli to bude Roman, nebo někdo jiný," dodal Sutter.

Reklama

Související témata: