Hlavní obsah

Murray skončil na střídačce hokejistů Los Angeles

LOS ANGELES

Čtyři prohry za sebou a propad až na dvanácté místo v Západní konferenci NHL znamenaly konec pro Terryho Murrayho na lavičce hokejistů Los Angeles Kings. Odvolaného trenéra dočasně nahradí jeho dosavadní asistent John Stevens.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Brankář Los Angeles Kings Jonathan Quick

Článek

Vedení Kings před sezonou přivedlo do mužstva hvězdy Mika Richardse a Simona Gagneho, špatný vstup do ligy a příliš defenzivní styl však nyní Murrayho stály místo. V posledních osmi duelech vstřelil tým jen 13 branek.

"Před sezonou jsme vydali nemalé prostředky na posílení kádru, a bohužel výsledky nejsou takové, jaké jsme očekávali. Očekávání byla vyšší než se pohybovat pod hranicí postupu do play off, proto jsme se rozhodli něco změnit," uvedl generální manažer klubu Dean Lombardi.

Odvolaný Murray opouští Krále jako jejich nejúspěšnější trenér v historii, když se radoval z vítězství ve 139 zápasech. "Ani si nedovedete představit, jak těžké rozhodnutí to pro mě bylo. Je to nejpracovitější trenér, s kterým jsem se kdy setkal. Vždycky donekonečna hledal, jak by posunul mužstvo k lepším výsledkům," řekl Lombardi.

Jednašedesátiletý Murray vedl Kings od roku 2008, kdy nahradil Marka Crawforda. V tomto ročníku NHL je pátým odvolaným trenérem.

Reklama