Hlavní obsah

Vrbata si pochvaloval rychlou odpověď na Hanzalův neuznaný gol

PHOENIX

Český útočník Radim Vrbata z Phoenixu si pochvaloval, že se mu ve čtvrtečním utkání NHL proti Edmontonu podařilo zareagovat na sporně neuznaný gól krajana a spoluhráče Martina Hanzala. Coyotes i díky Vrbatově patnácté brance v sezóně porazili hosty z Kanady 4:2.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Kojoti (zleva) Martin Hanzal a Radim Vrbata melou Sama Gagnera z Edmontonu.

Článek

Vrbatova branka přišla v pravý moment. V poslední minutě druhé třetiny našel rychlou odpověď na vyrovnání Edmontonu. "Byla to opravdu důležitá trefa. Měli jsme velké šance na navýšení vedení při přesilovce pěti proti třem, ale selhali jsme v koncovce a pak najedou přišlo nečekané vyrovnaní. Naštěstí jsme se z něj brzy oklepali a pak dokonce Hanzi (Martin Hanzl) vstřelil branku, kterou rozhodčí pro mě z nepochopitelných důvodů neuznal," připomněl Vrbata sporný okamžik.

"Naše řada však ještě chvíli zůstala na ledě, ke mně se trochu se štěstím dostal puk a pak už nebylo těžké překonat brankáře," uvedl třicetiletý hokejista.

Ukončili sérii tří porážek

Pro Phoenix bylo vítězství nad Edmontonem důležité, neboť jím ukončil sérii tří porážek. "Pokud jsme nechtěli spadnout do nějaké krize, museli jsme vyhrát. Bylo pro nás lepší, že jsme hráli dva zápasy ve dvou dnech, tak jsme se v prohře moc nebabrali," řekl Vrbata s narážkou na středeční prohru s Anaheimem.

Mistr světa z roku 2005 prožívá vydařené období. Po jednatřiceti odehraných zápasech má na kontě patnáct branek a jedenáct asistencí a je tak druhým nejproduktivnějším Čechem v soutěži po Tomáši Fleischmannovi z Floridy. "Já si tady hokej vyloženě užívám. Nikde v NHL se mi nedařilo tak dobře jako tady," řekl bývalý hráč Colorada, Caroliny, Chicaga a Tampy Bay.

"Vyhovuje mi to prostředí, mám skvělé spoluhráče, navíc v lajně s Rayem (Whitneym) a Hanzim si perfektně rozumíme. Sedli jsme si už loni a myslím, že naše spolupráce funguje letos ještě lépe. Když to takhle bude pokračovat dál, tak by to mohl být velice podařený rok," zasnil se Vrbata, který má nakročeno k nejvydařenější sezóně v kariéře. Jeho dosavadním maximem je 56 bodů z prvního působení v Phoenixu v sezóně 2007/08.

Reklama

Související témata: