Hlavní obsah

Tým otřesených by v NHL útočil na Stanley Cup

Sedí doma, zápasy sledují jen v televizi a čekají, až jim pohyb po ledě nebude dělat problémy. Počet hráčů, které z hokeje vyřadil otřes mozku, v NHL narůstá. Nejčerstvější dvě oběti úderu do hlavy hlásí Carolina: obránce Joni Pitkänen a útočník Jeff Skinner jsou mimo hru na neurčitou dobu.

Foto: ČTK/AP

Útočník Los Angeles Colin Fraser padá na led po srážce s Ferencem z Bostonu. Jen těsně stačil uhnout rozhodčí Dave Jackson

Článek

Zámořská média už vytvořila pomyslný „tým otřesených“ složený jen z hráčů vyřazených ze hry po otřesu mozku. A je to pořádně silný mančaft!

První dvě lajny by podle serveru yahoo.com mohly nastupovat ve složení Crosby (Pittsburgh) – Giroux (Philadelphia) – M. Michálek (Ottawa) a Skinner (Carolina) – Richards (LA) – Gerbe (Buffalo). Obranu by vyztužil majitel Norris Trophy Pronger z Philadelphie a Letang z Pittsburghu nebo Staal z Rangers se Zbyňkem Michálkem, jenž už ale s Pittsburghem trénuje. Jen gólmana by tento fiktivní tým hledal poté, co se uzdravil Miller z Buffala, marně.

Z českých hráčů už by nemohl počítat s Markem Židlickým, jenž se ve středu po 13 zápasech vrátil do sestavy Minnesoty. Fanoušci doufají, že se brzy na led přesune i zbytek hráčů laborujících s otřesem mozku, jejichž vyšší počet však nemusí být důsledkem zákeřnější hry než v minulosti.

„Vypadá to jako epidemie, ale jen jsme se zlepšili v diagnostice,“ citovala agentura CP experta na otřesy mozku Marka Lovella. Podle něho už mizí případy, kdy hráč prohlásil, že je jen otřesený, a rychle se vrátil na led, čímž svůj stav ještě zhoršil.

Reklama

Související témata: