Hlavní obsah

Pavelce mrzela inkasovaná branka v závěru utkání

WINNIPEG

Gólmana Ondřeje Pavelce z Winnipegu mrzela inkasovaná branka v závěru čtvrtečního utkání NHL proti Washingtonu, v jehož brance se představil jeho krajan Michal Neuvirth. Capitals na ledě Jets vyhráli 1:0 a oba čeští brankáři byli vyhlášeni nejlepšími hráči zápasu.

Foto: Fred Greenslade , Reuters

Gólman Ondřej Pavelec pochválil Michala Neuvirtha.

Článek

"Byl to zajímavý souboj. Michal podal skvělý výkon a vychytal všechny naše střelce. Známe se už od dorosteneckých let, kdy jsme proti sobě často hráli a vždycky to byly vyrovnané souboje jako dnes. Škoda, že tentokrát jsem z něj musel odejít poražen," uvedl Pavelec po pikantním duelu.

Bezbrankový stav vydržel až do předposlední minuty zápasu, ve které washingtonský kanonýr Alexandr Ovečkin překvapil Pavelce střelou mezi betony a rozhodl tak o vítězství. "Je to škoda, celý zápas jsme byli vyrovnaným soupeřem, ale bohužel jedna branka rozhodla o bodech. Měli jsme řadu šancí hlavně v přesilových hrách, ale klukům dneska nebylo souzeno. Oba týmy dobře bránily a takové zápasy jsou o jedné brance," poznamenal Pavelec.

"Ovečkin je skvělý hráč a počkal si na svůj moment v utkání, který dokázal využít. Mrzí mě ta branka dvojnásob, že jsem ji mohl chytnout. Takhle bohužel rozhodla o celém utkání. Bez vstřelené branky se holt těžko získávají body," řekl po zápase mistr světa z loňského roku a letošní bronzový medailista z MS.

Odchovanec kladenského hokeje Pavelec se v posledních týdnech dostává do formy z minulé sezony a dává tak zapomenout na nepříliš povedený vstup do ročníku. "V posledních zápasech se cítím čím dál lépe. I týmu se začalo víc dařit, připsali jsme si velká vítězství nad silným Bostonem a Minnesotou, kteří předtím měli dlouhou šňůru vyhraných zápasů. Když zdoláte takového soupeře, tak vám to vždycky přidá na sebevědomí. Jak individuálně, tak celému týmu. Doufám, že to takhle bude pokračovat dál a budeme stoupat tabulkou," přál si.

Reklama

Související témata: