Hlavní obsah

Přetahovaná Krejčího s Plekancem vyšla lépe pro Boston

BOSTON

Přetahovaná mezi Davidem Krejčím a Tomášem Plekancem nakonec vyšla lépe pro Boston, který v pondělním utkání NHL zvítězil nad Montrealem 3:2. Obhájci Stanleyova poháru vyhráli už popáté za sebou a vévodí tabulce Východní konference.

Foto: Adam Hunger , Reuters

David Krejčí (vpravo) se raduje ze vstřelené branky.

Článek

Skóre otevřel ve 13. minutě hráč Medvědů Benoit Pouliot, ale o minutu později vyrovnal za Canadiens Tomáš Plekanec. David Krejčí se prosadil na začátku druhé třetiny a svou šestou brankou v sezóně dostal Bruins znovu do vedení, které v 55. minutě navýšil Brad Marchand. Hostům už se pak podařilo jen snížit.

Tomáš Plekanec se probíjí obranou Bostonu.foto: ČTK/AP/Winslow Townson

Hlavní hvězdou zápasu byl jako už tradičně vyhlášen brankář Bostonu Tim Thomas, který zlikvidoval 33 střel Canadiens. Ti tak prohráli i druhý zápas pod vedením prozatímního trenéra Randyho Cunneywortha poté, co byl odvolán Jacques Martin.

Bruins zvítězili i bez člena elitní útočné formace Milana Lucice, který si odpykal jednozápasový distanc za faul v předchozím duelu. "Chyběli nám někteří hráči kvůli zranění a jeden i kvůli trestu, ale mužstvo se pokaždé dokáže stmelit. Neměníme styl hry ani taktiku, každý večer se snažíme hrát stejně bez ohledu na to, koho máme v sestavě. A zatím to funguje," pochvaluje si kouč Claude Julien.

Hejduk se zase při penaltě nemýlil

Za Colorado se v penaltách proti Philadelphii (3:2) prosadili všichni tři hráči včetně Milana Hejduka a Colorado tak potvrdilo svou stoprocentní bilanci, když vyhrálo šestý rozstřel ze šesti. V součtu i s minulou sezónou vyhráli Avalanche už devět rozstřelů v řadě a sedmnáct z posledních osmnácti! "Není to sice způsob, jakým bychom chtěli vyhrávat, ale někdy to prostě zabere 65 minut i více, než vybojujete vítězství," poznamenal s úsměvem brankář Jean-Sebastien Giguere, který si připsal 31 úspěšných zákroků. "Dva body jsou pořád dva body."

Prvních pět rozstřelů v letošní sezóně vychytal pro Colorado jeho kolega Semjon Varlamov, ani Giguere se ale nenechal zahanbit. První dva nájezdy sice pustil, při třetím ale donutil Matta Reada zamířit jen do tyče. "Z mé strany to nebylo úplně nejlepší, ale nakonec jsme vyhráli, takže jsem spokojený," dodal Giguere.

Jágr i Voráček si připsali po asistenci

Jaromír Jágr a Jakub Voráček si připsali asistenci při úvodním gólu, který v 19. minutě vstřelil Scott Hartnell. Domácí však ve druhé třetině skóre otočili a Letcům se podařilo vyrovnat až devatenáct sekund před koncem třetí třetiny, kdy se při power-play prosadil Wayne Simmonds.

K výhře Letců proti Coloradu nestačila ani asistence Jaromíra Jágra. Sleduje ho Milan Hejduk.foto: ČTK/AP/Chris Schneider

Hudler posedmé skóroval

Svůj sedmý gól v letošní sezóně vstřelil Jiří Hudler a podílel se na vítězství Detroitu 3:2 v Edmontonu. Red Wings tak zaznamenali dvanáctou výhru z posledních patnácti utkání. Vyrovnaný zápas rozhodl za stavu 2:2 gólem čtyři a čtvrt minuty před koncem základní hrací doby Drew Miller, který tečoval střelu Nicklase Lidströma.

Jiří Hudler se raduje z gólu do sítě Edmontonu.foto: ČTK/AP/John Ulan

Detroit, který je téměř k neporažení na domácím ledě, si vylepšil bilanci i na venkovních kluzištích, kde má nyní padesátiprocentní úspěšnost (8 výher, 8 proher). "Nepředvedli jsme nejlepší výkon, soupeř mnohem lépe bruslil. Ale urvali jsme dva body a to je pro nás nejdůležitější. Je to dobrý začátek venkovního tripu, ale ještě nás do Vánoc čekají další dva zápasy," poznamenal Henrik Zetterberg.

Statistika NHL:
Boston - Montreal 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Branky: 13. Pouliot, 23. Krejčí, 55. Marchand - 14. Plekanec, 59. E. Cole. Střely na branku: 31:35. Diváci: 17.565.
Toronto - Los Angeles 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky: 12. Liles, 43. Frattin - 35. a rozh. nájezd Brown, 8. Justin Williams. Střely na branku: 33:42. Diváci: 19.521.
Colorado - Philadelphia 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 2:0, 0:1 - 0:0)
Branky: 33. Landeskog, 40. Galiardi, rozh. nájezd O'Reilly - 19. Hartnell (Voráček a Jágr), 60. Simmonds. Střely na branku: 27:33. Diváci: 14.889.
Edmonton - Detroit 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Branky: 23. R. Jones, 40. Eberle - 5. Cleary (Kindl), 35. Hudler, 56. Miller. Střely na branku: 23:28. Diváci: 16.839.
Dallas - Anaheim 5:3 (1:0, 2:3, 2:0)
Branky: 10. Morrow, 22. Goligoski, 22. Ribeiro, 47. Ryder, 55. Nystrom (Dvořák) - 25. Selänne, 35. Višňovský, 39. Bonino. Střely na branku: 33:28. Diváci: 13.720.
Vancouver - Minnesota 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky: 19. H. Sedin, 31. Kesler, 39. Burrows, 57. Hansen. Střely na branku: 33:33. Diváci: 18.890.

Reklama

Související témata: