Hlavní obsah

Pavelec se pustil do spoluhráčů. Nedá se na to dívat, vyčítal útočníkům

PRAHA

Pořádně otrávený byl hokejový brankář Ondřej Pavelec po úterním zápase NHL s New York Islanders. Jeho tým Winnipeg Jets prohrál doma 2:3 po samostatných nájezdech, ačkoliv soupeře přestříleli a dvakrát stáhli náskok Islanders. Podle českého gólmana je hlavním problémem týmu útočná fáze, kde hrají až příliš pasivně.

Foto: ČTK/AP

Z posledních zápasů Winnipegu je Ondřej Pavelec rozčarovaný

Článek

"V NHL není jednoduché dát gól a my si v zóně soupeře jen hrajeme s pukem. Každý den si na tréninku ukazujeme, jak to máme hrát, ale stejně to pak neděláme. Nedá se na to dívat. Jenom střílíme z dálky na dorážky, jenže nikdo nechodí před branku," hořekoval po zápase Pavelec.

Sám v zápase předvedl několik parádních zákroků a jen jeho zásluhou se Winnipeg dlouho držel ve hře. Mimojiné zlikvidoval tutovku Grabnera a z dorážky si na něj nepřišel ani Moulson, celkem pochytal 31 střel. "Domácí brankář předvedl občas vážně senzační zákroky," ocenil jej i trenér Islanders Jack Capuano.

Proti jeho týmu měl Winnipeg dobrou šanci otočit zápas po události na konci druhé třetiny. Domácí útočník Evander Kane byl natlačen na gólmana Islanders Montoyu a do branky tak musel Jevgenij Nabokov, jenž se teprve rozehrává po zranění. "Dvě hodiny seděl na střídačce a musel být pěkně ztuhlý. Jenže my jsme jej akorát rozehřáli, protože jsme si víc přihrávali než stříleli. Jen jsem to sledoval z branky a byl z toho nešťastný," pokračoval Pavelec.

Čtyřiadvacetiletý gólman má ke hře spoluhráčů výtky, nechová se však hystericky. "Ne ne, já na kluky neřvu. Vím, že je to někdy těžké. Ale musíme hrát příště lépe," říká a přidává recept, jak na to. "Máme dobré obránce, kteří umí vystřelit z dálky, ale potřebujeme hráče před brankovištěm. Vím, že to tam bolí, ale jinak to nejde," dodal.

Reklama

Související témata: