Hlavní obsah

Milan Michálek po otřesu mozku už trénoval s mužstvem

OTTAWA

Hokejový útočník Milan Michálek ve středu poprvé po otřesu mozku trénoval s mužstvem a je možné, že se v pátečním utkání NHL v Carolině vrátí do sestavy Ottawy. Sedmadvacetiletý útočník se zranil 13. prosince v zápase v Buffalu, poté co se tvrdě srazil se spoluhráčem Erikem Karlssonem. Od té doby chyběl svému týmu ve třech zápasech.

Foto: Sean Kilpatrick, ČTK/AP

Útočník Ottawy Milan Michálek oslavuje se spoluhráček Danielem Alfredssonem gól v utkání proti Tampě Bay.

Článek

Českobudějovický odchovanec absolvoval s mužstvem středeční trénink bez jakýchkoliv úlev a necítil žádné zdravotní potíže. "Byl to po týdnu první trénink s týmem. Snažil jsem se makat naplno, abych stačil spoluhráčům na ledě. Určitě bych chtěl hrát co nejdříve," uvedl Michálek na webu Senators.

"Je ale na trenérech, jestli nastoupím do zápasu už teď před Vánoci, nebo až do domácího utkání s Canadiens," dodal nejlepší střelec týmu, jenž zatím prožívá nejlepší sezónu v kariéře a s 19 góly se dělí o třetí místo mezi kanonýry celé soutěže.

V sestavě by jej rád co nejdřív viděl i trenér Paul MacLean. "Samozřejmě, ale musíme být opatrní a dát mu čas. Tahle zranění jsou vždycky nevyzpytatelná," uvedl kouč Senátorů.

Reklama