Hlavní obsah

Kindl: Nový systém NHL bude lepší, už teď se těším do Winnipegu

Aleš Březina (Vancouver)Sport.cz

Při posledním rozhovoru s Jakubem Kindlem letos v září se tento talentovaný obránce těšil na začátek NHL. Nyní je soutěž již v plném proudu a on sám může být spokojený, protože vedle kapitána Detroitu Nicklase Lidströma patří k oporám mužstva. Získal osm kladných bodů, vstřelil jednu branku a má sedm asistencí.

Foto: ČTK/AP

Jakub Kindl (vpravo) se spoluhráčem z Detroitu Johanem Franzénem

Článek

Jste spokojen se svým postavením v mužstvu?

Stále je, co zlepšovat. Mohl bych hrát více minut.

Jaké jsou vaše cíle v letošní sezóně?

Dostat se do play off. Soutěž je totiž vyrovnaná a jedna dvě prohry znamenají vyřazení. Již teď se hraje každé utkání jako play off.

Proti Vancouveru jste inkasovali dvě branky krátce za sebou v rozmezí necelé minuty...

Pak nám chvíli trvalo než jsme se vzpamatovali. To se nemůže stát. Byla to naše chyba. Pak jsme nehráli špatně a vytvořili si tlak, který vyvrcholil v závěru třetí třetiny. Ale čtvrtý gól, který vstřelil v oslabení Edler, nás položil.

Vystřelili jste čtyřicet střel na branku, ale pouze dvě z nich skončily za zády brankáře Luonga…

Stříleli jsme ze všech možných pozic, ale to na Luonga neplatí. Je to kvalitní brankář a jakmile nestojí nikdo před brankou, tak si s tím dokáže poradit. Proti němu je jedinou zbraní dorážet puky, protože on je velký a pak má s tím problémy.

Pro vás je největším soupeřem Chicago, které vede vaši divizi, jak moc mrzí dnešní prohra?

My hrajeme lépe doma než venku. V tom se musíme zlepšit. Musíme zjdenodušit hru a pak je šance dostat se do čela divize.

V NHL se chystá změna systému. Od sezóny 2012/13 má být čtrnáct mužstev na Východě, šestnáct na Západě. Jak to hodnotíte?

Bude to pro nás dobré, protože nebudeme tolik cestovat. Teď musíme letět třeba dvakrát do Los Angeles, což se příští rok nebude opakovat. Přínosem je i to, že se do NHL vrátil Winnipeg. Mají skvělé fanoušky. Rozumí hokeji a přivítali třeba Teemu Selänneho, který tam začínal v NHL. To je skutečně hokejové zázemí.  Letos už tam hrát nebudeme, ale příští rok ano a už se na to těším.

Reklama