Hlavní obsah

VIDEO: Jágr vyšel z pittsburského pekla a liboval si, že nedal gól zadkem

PRAHA

Oni pískali, on skóroval. Oni se posmívali, on stoupal. Oni kritizovali, on oslavoval. Tak začal článek na post-gazette.com na téma návratu Jaromíra Jágra do Pittsburghu v dresu Philadelphie. Tři krátká a trefná sdělení, která sedí. Během téměř devatenácti odehraných minut si česká „68“ užila své. Bučení nešlo přeslechnout, někteří ukazovali prostředníčky, další si přinesli nepřející transparenty, jiní měli jeho číslo přelepené. Na konci se ale Jágr smál a vtipkoval. Letci vyhráli a on vstřelil gól.

Foto: Jason Cohn, Reuters

Pro některé fanoušky v Pittsburghu byl Jágr klaunem, jiní ho stále milují.

Článek

Jágr o šancích v utkání... "Asi jsem měl pravděpodobně nejvíce šancí v zápase v této sezóně. Mohl jsem vstřelit pět gólů, kdybych byl dobrým hráčem. Před patnácti lety bych se pětkrát trefil. Teď potřebuji dvacet šancí na jeden gól. To je rozdíl mezi dnešním Jágrem a Jágrem před patnácti lety."

Fanoušci Tučňáků na něco bučeli... "Myslel jsem že křičeli - I love youuu. Fanoušci by se neměli starat o čtyřicetiletého chlapa."

Radost po vstřeleném gólu... "Musím si užít každý gól. Nevím, který bude poslední. Nevím, kolik zápasů budu hrát, každý může být můj poslední."

Radost z povedené bekhendové trefy... "Byl to jeden mých hezčích gólů. Ještě že to nebylo nohou, zadkem nebo dorážkou."

Salutování po gólu, když za plexisklem stála fanynka Pittsburghu... "Nechtěla mě pozdravit, to je jisté. Moc se jí to nelíbilo, to je jasné, snad příště."

Když zabránil gólu... "To byl nejlepší moment mé kariéry. Ještě nikdy jsem nebyl tak blízko u své branky. Až budete hlasovat o Selke Trophy (nejlépe bránící útočník), tak nezapomeňte..."

O celém zápasu... "To nebyla moje noc, skutečně."

Ale byla...

Reklama

Související témata: