Hlavní obsah

Fleury dostal výprask, ale zůstává v Pittsburghu

NEW YORK

Jednička posledního draftu, devatenáctiletý brankář Marc-Andre Fleury, odchytal v noci na čtvrtek svůj jedenáctý zápas v NHL a podle regulí soutěže už nemůže být poslán zpátky mezi juniory. Zápas o bytí či nebytí mu ale příliš nevyšel, v New Yorku inkasoval od místních Rangers šest branek.

Foto: www.pittsburghpenguins.com

Fleury má důvod k radosti, Pittsburgh jej nemůže poslat mezi juniory

Článek

Podle regulí NHL nemůže klub poslat zpátky do juniorské soutěže hráče do dvaceti let, pokud v NHL překročí  počet deseti zápasů. Přesně tolik měl včera na svém kontě Marc-Andre Fleury, podle mnohých největší brankářský talent posledních let. Přesto Pittsburgh vážně zvažoval, zda jej nasadí do dalšího utkání.

Proč takové rozhodování? Vždyť Fleury hned na začátku sezóny vychytal týmu tři vítězství a začátkem listopadu byl vyhlášen Nováčkem měsíce října... Jenže jednička posledního draftu uzavřela s klubem smlouvu na patnáct milionů dolarů v příštích třech letech. Ale pokud by hrál v juniorech, nedosahoval by jeho plat takových výšin ani náhodou.

A Pittsburgh patří mezi kluby, které převracejí každý dolar. Vždyť právě proto z klubu odešli hráči jako Jaromír Jágr a Robert Lang. Tučňáci se ale zachovali korektně, nechali Fleuryho v týmu a postavili jej k zápasu s New York Rangers. Během šedesáti minut v Madison Square Garden ale lovil puk ze své sítě hned šestkrát a tak kdoví, zda si činovníci Pittsburghu v čele s Mario Lemieuxem nyní nedrbou hlavu.

Reklama

Související témata: