Hlavní obsah

VIDEO: Jágra napodobil bývalý nejmocnější muž světa. Clinton salutoval jako "68"

PRAHA

Vstřelí gól a zasalutuje. Tento postup má v NHL zažitý Jaromír Jágr. Fanoušci ho očekávají. Občas ho někdo ale kopíruje. Naposledy se s tímto pozdravem vytasil bývalý prezident USA Bill Clinton, který zavítal na hokej mezi New York Rangers a Floridou. Během utkání došel k plexisklu, trochu váhavě lapil vhozený puk do rukou, zvedl prst na znamení úspěchu a nakonec zasalutoval.

Americký exprezident Clinton napodobil Jágrův pozdrav

Článek

Clinton, který byl 42. prezidentem USA v letech 1993 až 2001, se dočkal potlesku nejen za chycení puku v první dvacetiminutovce, ale také, když byl představen během zápasu ve druhé třetině. Nakonec bývalý nejmocnější muž Spojených států zůstal celý zápas a zhlédl výhru Rangers 3:2 v prodloužení.

Před Clintonem napodobil Jágra Mike Rupp z NY Rangers, který takto slavil gól při Winter Classic, což se nesetkalo s příliš kladnou odezvou u hráčů Philadelphie.

Český forvard a nejproduktivnější Evropan v NHL si z toho velkou hlavu ale nedělal. On ví, že na salutování bude mít více příležitostí než Rupp. Američan si v nejslavnější hokejové lize světa připíše gólovou trefu přibližně v každém desátém utkání, Jágr v průměru v každém druhém.

Reklama

Související témata: