Hlavní obsah

NHL se v příští sezóně novým systémem hrát nebude

NEW YORK

Hokejová NHL se bude i v příští sezóně hrát současným systémem šesti divizí. Hráčská asociace NHLPA podle agentury Reuters zamítla kvůli náročnému cestování klubů změnu formátu na čtyři konference, kterou v prosinci schválila Rada guvernérů.

Foto: ČTK/AP

NHL bude i v příští sezóně pokračovat v zavedeném formátu.

Článek

"Od vedení ligy jsme dostali předběžné informace o cestování jednotlivých klubů. Ukázalo se, že celky z Pacifické a Centrální divize, které už teď musí hodně cestovat, by to měly podle nového formátu ještě náročnější," uvedl výkonný ředitel NHLPA Don Fehr v prohlášení.

Zástupce komisionáře NHL Bill Daly byl z rozhodnutí NHLPA zklamaný, protože podle něj si nový formát přála celá hokejová komunita. "Je to nešťastné rozhodnutí, protože tím zamítli návrh, který podpořila drtivá většina klubů, hráči i fanoušci," uvedl funkcionář.

Podle navrhovaného formátu se měla NHL hrát ve čtyřech regionálních konferencích - dvě s osmi týmy a dvě se sedmi. Z každé z nich by do play-off postoupily čtyři celky, což bylo spolu s cestováním dalším z hlavních bodů kritiky NHLPA.

Reklama