Hlavní obsah

Crosby vkročil do šatny Pittsburghu. A zase odešel, návrat je stále ve hvězdách

PRAHA

Předvedl velkolepý návrat ve stylu hollywoodského trháku. Netrvalo dlouho a už je zase v ústraní. Další otazník u jeho jména. Sidney Crosby a jeho příběh určitě jednou někdo sepíše. Teď se ale čeká na jeho comeback. Ne první. Při utkání ve Washingtonu se hvězda Pittsburghu připojila k týmu, ale nehraje. Pozůstatky po otřesu mozku zcela neodezněly. „Vrátím se, až budu stoprocentně v pořádku,“ vzkázal.

Foto: Dave Denoma, Reuters

Sidney Crosby - kdy se vrátí?

Článek

Čtyřiadvacetiletý útočník byl viděn s trenéry, zaměstnanci mužstva, v šatně mluvil se spoluhráči. Hvězda přiletěla do Washingtonu ve středu ve čtyři odpoledne, aby se přidala k týmu. Poprvé na výjezdu od začátku prosince. Crosby vkročil do šatny, ale po výstroji se nesháněl. Během tripu Tučňáků už má začít bruslit. Přesto stále neexistuje datum jeho návratu.

Po osmi zápasech, ve kterých nasbíral dvanáct bodů, má od 5. prosince stop. Proti Bostonu hrál naposledy, tam měl srážku s Davidem Krejčím.

„Sid je na cestě, je se svým týmem. Chceme ho tu mít. Samozřejmě to je náš kapitán,“ řekl spoluhráč a útočník Pascal Dupius.

Návrat Crosbyho by se Pittsburghu hodil. Penguins prohráli šest zápasů v řadě a vstřelili jen šest gólů. Týmu chybí Crosby, Kris Letang, oba řeší problém s příznaky po otřesu mozku a Jordan Staal nemá v pořádku koleno.

Sidney Crosby, když vstřelil první gól po návratu. Radost měl obrovskou. foto: Reuters/David DeNoma

„Kluci, kteří nás z toho mohou dostat, tady nejsou. Je to na hráčích v této místnosti (šatně). Samozřejmě bychom byli rádi, aby byli už zpátky, nemůžeme se jich dočkat,“ přidal se obránce Brooks Orpik. Ve středu trenér Dan Bylsma řekl, že Crosby dělá lehčí cvičení v posilovně, jezdí na kole. A kdy zápas, ptá se NHL...?

V minulé sezóně lídr mužstva vynechal kvůli otřesu mozku jedenačtyřicet zápasů, k tomu přidal prvních dvacet z probíhající sezóny. Poté nastoupil osmkrát, od začátku prosince zase nehraje. „Každý je zklamaný, protože jsme zvyklí na úspěchy a být v přední části konference rok co rok,“ povzdechl si Orpik. Pittsburgh je nyní jedno místo pod postupem do bojů o Stanley Cup.

Crosby se v této sezóně vrátil ve velkém stylu. Symbol NHL nazul brusle a hráč s číslem 87 na zádech vstřelil dva góly a na dva přihrál. „Bylo to úžasné. Předčilo to daleko má očekávání. Bylo to úžasné a zvláštní,“ řekl 22. listopadu 2011 po utkání s NY Islanders. To byl comeback od 6. ledna.

Kdy přijde další návrat?

Reklama

Související témata: