Hlavní obsah

Splnil se mi sen, řekl nadšeně po premiéře v NHL Kundrátek

WASHINGTON

Český obránce Tomáš Kundrátek z Washingtonu se ve středu dočkal premiérového startu v nejslavnější hokejové lize světa NHL. Dvaadvacetiletého beka v roce 2008 draftovali New York Rangers a on následně odešel do zámoří. V listopadu ale jeho hráčská práva získal Washington a někdejší juniorský reprezentant si nyní po dvou měsících splnil sen.

Foto: Tom Mihalek, ČTK/AP

Tomáš Kundrátek (vlevo) se dočkal premiéry v NHL.

Článek

"Byl to neskutečný zážitek. Každé střídání bylo něčím vzrušující. Já se snažil působit co nejvíce vyrovnaně, aby na mně nebyla znát nervozita z prvního zápasu. Jsem rád, že jsem neudělal nějakou výraznější chybu a uspěli jsme," popsal Kundrátek své pozápasové pocity. Bývalý hokejista Třince odehrál jedenáct minut a nastupoval pouze za vyrovnaného počtu hráčů na ledě.

Pod patronátem Hamrlíka

Rodák z Přerova v utkání nastupoval v obranné dvojici s krajanem Romanem Hamrlíkem, jenž za mořem "kroutí" už osmnáctou sezónu. "Mám velké štěstí, že jsem svůj první zápas v soutěži mohl hrát s takovým mazákem. Roman mi ohromně pomohl. Celý zápas se mě snažil povzbuzovat. Pořád mi opakoval, že komunikace je v NHL ohromně důležitá. Opravdu mi nalil notnou dávku sebevědomí a já mohl být uvolněnější," vysekl poklonu svému velezkušenému parťákovi z obrany.

Hamrlík, český rekordman v počtu odehraných zápasů v NHL, si před utkáním vzal mladého beka stranou, aby jej lépe připravil na první start v elitní soutěži.

"Snažil jsem se mu jen poradit pár věcí, aby se do toho co nejdříve dostal. Důležité je mít z počátku krátká střídání, hrát co nejjednodušeji a pořád komunikovat. Dobře si pamatuji na svůj první start v soutěži, jak jsem byl nervózní. Tak snad mu trochu moje rady pomohly," uvedl Hamrlík.

Kundrátek, kterého si Rangers vybrali v roce 2008 ve třetím kole draftu jako celkově 90. hráče, nastoupil v minulé sezóně do sedmdesáti zápasů za farmářský tým Connecticut Whale. V listopadu byl ale vyměněn do Washingtonu. Po pár týdnech strávených v záložním týmu Capitals byl při zranění elitního beka Mikea Greena povolán k prvnímu mužstvu.

"Opravdu jsem nečekal, že bych se tak brzo po výměně mohl dostat do prvního mužstva. Je to pro mě překvapení, ale i výzva zároveň a já udělám vše proto, abych se tu udržel co nejdéle," dodal Kundrátek.

Reklama

Související témata: