Hlavní obsah

VIDEO: Jak Rus vypnul Blesky z Tampy. Hattrick Malkina v NHL za 12 minut

Ideální zápas zažil hokejista Jevgenij Malkin v dresu Pittsburghu. Tučňáci porazili v NHL Tampu Bay Lightning 6:3 a on si připsal hattrick za dvanáct minut, k tomu přidal dvě asistence. Domácí Blesky byly vypnuty. Shánět se po první hvězdě utkání nebylo třeba. Po tomto výkonu se Rus dostal už na druhé místo kanadského bodování v NHL.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Jevgenij Malkin nepoznal v posledním utkání NHL zklamání, vstřelil hattrick.

Článek

„Nemyslím na body. Odehráli jsme skvělý zápas, získali dva body a odvedli dobrou práci v posledních třech zápasech,“ hodnotil hrdina klání.

Nejdříve si Malkin připsal dvě asistence. Až poté se předvedl jako střelec. A to v rychlém sledu - 48. minuta: počkal si na puk u hrazení, najel si před branku a bekhendem se nemýlil, první děkování od spoluhráčů. Za necelé dvě minuty přišel druhý zápis: dostal se k puku na modré čáře, klička a v pádu bekhendem přidal druhou trefu v pořadí. Brankář Mathieu Garon jen vzteky odpálil puk do vzduchu. Třetí gól přišel v poslední minutě. Na půlce hráči Tampy chybovali, Malkin se dostal k puku, provedl otočku a trefil prázdnou branku. Gólem šestapadesát sekund před koncem srovnal svůj účet.

Tři poslední trefy měl na hokejce Malkin

Tři poslední trefy zápasu měly stejného autora a Rus vypnul Lighnitng. Tři góly v jednom utkání si připsal Malkin v této sezóně už podruhé. V 37 zápasech dosáhl na 51 bodů, bod ztrácí na lídra bodování Henrika Sedina z Vancouvera.

Pozornost si vyžádal pětadvacetiletý centr i při roztržce s Vincentem Lecavalierem, kapitánem Tampy. Důvod? Odehrál puk, skrčil se a protihráč skončil na mantinelu. Jedenatřicetiletému Kanaďanovi se takové chování nelíbilo a hádka by na světě. „Neviděl jsem ho do poslední sekundy. Pohyboval jsem se, abych se chránil, možná si myslel, že šlo o nebezpečnou hru,“ vysvětlil poté Malkin, který byl i přesto králem večera.

Reklama