Hlavní obsah

Michálek se těší v NHL na premiéru v Utkání hvězd, Kuba vyrazí se synem na hory

Aleš Březina (Toronto)Sport.cz

Když v 16. minutě torontský hokejista Lupul rozvlnil za zády Andersona podruhé ottawskou síťku a Toronto naprosto dominovalo ve všech aspektech hry, nikdo by nečekal, že se diváci v Hangáru, jak se v Torontu říká Air Canada Centre, radují naposledy a že nakonec budou vítězství v NHL oslavovat hostující Senátoři 3:2. „Nebylo to poprvé, co jsme v úvodu byli dole, ale zápas se nám podařilo otočit. Dnes to vyšlo opět, protože máme silný tým, věříme si,“ byl spokojený útočník Milan Michálek.

Foto: Jason Cohn, Reuters

Milan Michálek (uprostřed) se spoluhráči z Ottawy

Článek

Jak moc byl důležitý moment, kdy jste osm vteřin před koncem první třetiny poprvé překonali torontského gólmana Reimera? To bylo velice důležité, protože Toronto bylo v první třetině lepší, přehrávalo nás a vedlo o dvě branky. My jsme se zvedli, řekli jsme si něco v šatně a pak jsme již hráli dobře.

V 37. minutě rozhodlo o vaší druhé brance až video, byli jste si jistí, že branka bude platit? Byli, protože Jason Spezza na střídačce řekl, že se dotkl puku hokejkou.

V závěrečné třetině Turis třetí brankou rozhodl utkání. Kdy jste si byli jistí vítězstvím? Bylo to stále pouze o gól, kdyby to padlo do naší branky, tak by se hrálo opět od začátku.

V této sezóně jste vstřelil třiadvacet branek, nyní jste přidal devátou asistenci, jak hodnotíte své výkony? Jsem spokojený a hlavní je, že tým šlape. Jsem rád, že jsem zdravý a doufám, že to vydrží.

Nedávno proběhl souboj mezi bratry Michálky (bratr hraje v Pittsburghu), jak jste to přijali? My už jsme na to zvyklí. Když jsme hráli v Západní konferenci, tak jsme hráli proti sobě v utkáních San Jose, Phoenix osmkrát za sezónu, takže nic nového. Pěkné je, že před utkáním jdeme spolu na večeři, že se můžeme vidět. I po zápase se vidíme a pak si telefonujeme a hodnotíme to.

V této sezóně budete hrát v Utkání hvězd, jaká jsou vaše očekávání? Moc se na to těším. Bude to moje první utkání a ke všemu před domácím publikem v Ottawě. Přijedou rodiče a kamarádi.

Kuba pojede na hory do Québeku
Spokojený s tím, že Ottawa uhrála dva body, byl i Filip Kuba, který je v současné době nejlepším českým hokejistou v hodnocení plus/minus. Přiznal, že tyto statistiky moc nesleduje, důležitější pro něj je pohoda v týmu. Kuba hraje v NHL od roku 1999, kdy nastupoval v dresu Floridy. Letos v prosinci oslavil již 35 narozeniny. Tvrdí, že mladší hráči přinesou do mužstva zdravou drzost a energii. Výhodou starších hráčů je, že do týmu přinášejí zkušenosti a klid. Kuba má rád zápasy v Torontu, které mu připomínají derby. „Chtěl by si ještě letos zahrát play-off. Pro zbytek sezóny je důležité, aby se neprohrálo více zápasů za sebou,“ těší se na přestávku během zápasu hvězd, kdy hráči budou čerpat nové síly. Sám se chystá během této krátké pauzy jet na hory do Québeku, kde jeho sedmiletý syn Filip vyzkouší lyže.

Reklama

Související témata: